Thema Digitaal onderwijs Malmberg is partner in Manifest CodePact

Malmberg is partner in Manifest CodePact
M


Op Onderwijsfestival2032 hebben vandaag de overheid én verschillende bedrijven – waaronder Malmberg, Google, Microsoft, IBM en Oracle – het manifest van CodePact getekend. Daarin staan afspraken om scholen in het primair- en voortgezet onderwijs digitaal vaardiger te maken. Daarbij gaat speciale aandacht uit naar coderen en programmeren.

Het manifest, een initiatief van StartupDelta, werd eerder vandaag gepresenteerd door Neelie Kroes, Sander Dekker en elf Nederlandse en internationale bedrijven. Het manifest weerspiegelt de ambitie van Kroes om de digitalisering van het Nederlandse onderwijspakket te bespoedigen. “We hebben een ongekend tekort aan talenten die kunnen programmeren, waardoor onder andere start-ups niet aan het juiste personeel kunnen komen en onvoldoende kunnen groeien. CodePact maakt een verschil door 400.000 leerlingen deze vaardigheden vroegtijdig bij te brengen in de klas en daarbuiten”, aldus Kroes.

Malmberg en CodePact
Namens Malmberg was algemeen directeur Harold Rimmelzwaan aanwezig om het manifest te tekenen. Binnen CodePact levert Malmberg in de zomer van 2015 samen met scholen, docenten en leerlingen praktijkvoorbeelden over hoe zij het beste ondersteund kunnen worden in het creëren van ruimte voor coderen/ programmeren in de dagelijkse lespraktijk. Daarnaast ontwikkelt de uitgeverij nieuwe materialen op basis van praktijkvoorbeelden en nieuwe inzichten rondom 21st Century Skills en adopteert de uitgeverij in de schooljaren 2015-2016 tien basisscholen via CodeUur. Ook professionaliseert Malmberg,  in samenwerking met verschillende partners, vanaf volgend schooljaar leraren op het gebied van digitale geletterdheid.

Onderwijs2032
De introductie van CodePact is onderdeel van de week van Onderwijs2023: een initiatief van staatssecretaris Sander Dekker. Tijdens deze week én gedurende het festival wordt op tal van manieren de maatschappelijke dialoog over de toekomst van het onderwijs gevoed. Het manifest is ondertekend door Bomberbot, Codeforsu, CodeUur, ECP, gemeente Amsterdam, Google, IBM, Inspiring Fifty, Like to Share, Microsoft, Malmberg, NederlandICT, Oracle, Q42, Randstad en VHTO. 

Actieplan
In de zomermaanden van 2015 wordt het CodePact verder uitgebouwd met nieuwe partners en een concreet actieplan. Bij de start van de Codeweek op 10 oktober 2015 wordt het actieplan gepresenteerd. Bezoek de website van CodePact voor meer informatie.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...

5x leuke taalspelletjes

Actief en spelenderwijs met taal bezig zijn draagt bij aan de motivatie van leerlingen om te leren. Het loont dan ook om naast de...