Home » Makkelijke lesvoorbereiding met Weebly
Tags

Makkelijke lesvoorbereiding met Weebly

Er gaat dagelijks veel tijd zitten in de lesvoorbereiding: Op internet vindt u bijvoorbeeld een hele serie filmpjes die verdieping geven aan de stof in het lesboek. En het zou voor het komende hoofdstuk eigenlijk ook wel heel handig zijn als de leerlingen al het extra bronmateriaal, alle hand-outs, de opdrachten én additionele informatie (zoals bijvoorbeeld de toetsdata) op één online plek kunnen vinden. Dat kan heel gemakkelijk met Weebly.

 

Het is duidelijk dat u als docent te maken heeft met een stortvloed aan bestanden die allemaal ergens opgeslagen en gecategoriseerd moeten worden. En als u met een vaste lesmethode werkt komen dezelfde onderwerpen jaarlijks terug. U slaat interessante bronnen op om te gebruiken in uw les, maar een jaar later is het toch weer (en vaak zelfs tevergeefs) zoeken naar dat ene bestandje of filmpje. De oplossing? ‘Gewoon’ uw eigen webpagina’s maken waar u alles, van videomateriaal tot PowerPointpresententaties en documenten, op kunt slaan.

 

Met Weebly maakt u, al dat niet openbaar, gemakkelijk een mooi verzorgde webpagina. Zo kunt u persoonlijke opslagpagina’s maken die u kunt beveiligen met een wachtwoord, of u kunt een pagina met bijvoorbeeld alle huiswerkopdrachten voor uw leerlingen maken. Zo hebben zij overal en altijd toegang tot alle opdrachten, bronnen (zoals filmpjes en slideshows) en toetsdata en kunnen ze altijd en overal aan de slag.

 

En daar heeft u helemaal geen kennis van html voor nodig. Weebly werkt namelijk met het zogenaamde drag and drop-systeem: U klikt een functiepictogram naar keuze aan, sleep het naar de plek op de pagina waar u het wil hebben en laat het weer los. Upload vervolgens op die plek foto’s, filmpjes, tekstdocumenten of wat u maar wil en u bent klaar.

 

Onderwijs Van Morgen heeft twee gratis handleidingen (inclusief beeldmateriaal) gemaakt: Een voor u als docent en een voor uw leerlingen. Daarnaast hebben we alle mogelijkheden voor u op een rijtje gezet in een verzorgde PDF (zie rechterafbeelding). Zo kunt u meteen gaan ontdekken wat Weebly voor u kan betekenen in de les(voorbereiding)!

Laatste onderwijsnieuws

Een grote blauwe schep als kunstwerk in de openbare ruimte

Buitenkunst, buitengewoon

Kunst in de openbare ruimte: een uitgelezen kans om op een laagdrempelige manier kunst te bekijken en te beschouwen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.