Home » Live college volgen van Walter Lewin

Live college volgen van Walter Lewin

Bij De Wereld Draait door wilde hij antwoord geven op de vraag waarom de wereld eigenlijk door draait en woensdag 26 oktober zal hij het aan de TU Delft gaan hebben over regenbogen en blauwe luchten. Professor Walter Lewin ademt natuurkunde. Met brandende sigaretten, slingerende sloopkogels en zwaaiende touwen maakt hij de natuurkunde op een verrassende manier begrijpelijk. Al is natuurkunde volgens hem helemaal niet ingewikkeld; je hebt het juist nodig om ingewikkelde dingen te kunnen begrijpen.

Het zijn stuk voor stuk spectaculaire colleges die de Nederlander 43 jaar lang heeft gegeven aan het Massachusetts Institute of Technology. Ook op het internet is hij een hit; per jaar bekijken ongeveer twee miljoen mensen de filmpjes van zijn colleges online.

Het is niet meer mogelijk het college bij te wonen dat hij woensdag 26 oktober gaat geven aan de TU Delft, maar u kunt het wel live volgen op het internet. Rond 14.00 uur kunt u ‘inchecken’ op deze website. Een echte aanrader!

3 reacties op “Live college volgen van Walter Lewin”

  1. Dr. Henk Witteman

    Hier zien we een geboren docent, een echte instructionist die in staat is zijn drievoudige brein in te zetten. Dit is lang niet iedereen gegeven. Maar ik ben ervan overtuigd dat er in Nederland voor elk vak docenten zijn die deze capaciteiten hebben. Als we deze docenten nou eens zouden uitnodigen dergelijke videolessen te maken? Het moeten inspirerende mensen zijn zoals deze Prof Lewin. Om deze videolessen heen zou een compleet curriculum kunnen worden gemaak met een uitgekiende didactiek en pedagogiek. En….lessen kunnen eindeloos worden herhaald. Iets voor Malmberg?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste onderwijsnieuws

Een jongen die boeken uit een boekenkast pakt

Boekentips september 2023

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.