Home » Live college volgen van Walter Lewin

Live college volgen van Walter Lewin

Bij De Wereld Draait door wilde hij antwoord geven op de vraag waarom de wereld eigenlijk door draait en woensdag 26 oktober zal hij het aan de TU Delft gaan hebben over regenbogen en blauwe luchten. Professor Walter Lewin ademt natuurkunde. Met brandende sigaretten, slingerende sloopkogels en zwaaiende touwen maakt hij de natuurkunde op een verrassende manier begrijpelijk. Al is natuurkunde volgens hem helemaal niet ingewikkeld; je hebt het juist nodig om ingewikkelde dingen te kunnen begrijpen.

Het zijn stuk voor stuk spectaculaire colleges die de Nederlander 43 jaar lang heeft gegeven aan het Massachusetts Institute of Technology. Ook op het internet is hij een hit; per jaar bekijken ongeveer twee miljoen mensen de filmpjes van zijn colleges online.

Het is niet meer mogelijk het college bij te wonen dat hij woensdag 26 oktober gaat geven aan de TU Delft, maar u kunt het wel live volgen op het internet. Rond 14.00 uur kunt u ‘inchecken’ op deze website. Een echte aanrader!

Laatste onderwijsnieuws

Een lachend meisje met een bloem in haar haar

Lied van de maand: Het wordt weer lente

Een stoer rocknummer over de lente! Hieronder vind je een ingezongen lied, een karaokeversie en tips die je kunt gebruiken in je les.

Bekijk
Een grote blauwe schep als kunstwerk in de openbare ruimte

Buitenkunst, buitengewoon

Kunst in de openbare ruimte: een uitgelezen kans om op een laagdrempelige manier kunst te bekijken en te beschouwen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.