Thema's Differentiëren Leren & Toetsen: het YouTube-kanaal van Malmberg

Leren & Toetsen: het YouTube-kanaal van Malmberg
L


Waarom is tussentijds toetsen juist nu mogelijk in het voortgezet onderwijs? Hoe kun je met toetsen meer doen dan alleen de lesstof bevragen? En: Hoe kun je als docent de prestaties van leerlingen verbeteren met gepersonaliseerd leren? Op het YouTube-kanaal Leren & Toetsen gaat Uitgeverij Malmberg in op deze en meer vragen omtrent formatieve toetsing en gepersonaliseerd- en adaptief leren.

Met de video’s wil Malmberg inzicht bieden in haar visie en ontwikkelingen binnen deze thema’s. Leren en toetsen zijn namelijk meer dan ooit met elkaar verbonden. Zo ‘toetsen’ adaptieve en gepersonaliseerde leeroplossingen continu waar leerlingen staan tijdens het leren. Door leerlingen bij iedere stap te voorzien van feedback op maat, kunnen ze de leerstof sneller eigen maken. Het leerrendement gaat omhoog en het onderwijs sluit beter aan bij het niveau en de leerbehoeften van de leerling. Toetsing speelt daarbij een onmisbare rol. Want door de resultaten van toetsing te gebruiken als gerichte feedback, krijgen u en uw leerlingen meer inzicht in het leerproces. Zo staan toetsen meer in dienst van het leren.

Het YouTube-kanaal telt momenteel vijf video’s:

 

U kunt de video’s los van elkaar bekijken maar het is ook mogelijk om de gehele playlist in één keer af te spelen. En wilt u meer weten over Leren & Toetsen? Bezoek dan toetsvo.malmberg.nl.

Heeft u een vraag met betrekking tot adaptief lesmateriaal, gepersonaliseerd leren of (formatieve) toetsing in dienst van het leerproces? Stel uw vraag dan via onderstaand reactieformulier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...

Hoe begeleid je perfectionistische leerlingen?

In iedere klas zit er wel één: een leerling die ieder tussenuur ijverig huiswerk zit te maken, iedere overhoring minimaal een acht haalt en...