Leren is nog nooit zo leuk geweest

2

Leren wordt steeds leuker! Op onderwijsbeurzen zie je diverse partijen die onwijs leuke en bijzondere educatieve programma’s hebben ontwikkeld: niet alleen onderwijsinstellingen, maar ook natuurorganisaties, musea en diverse partijen uit de recreatiesector.  

Onderwijs en vermaak gaan steeds vaker hand in hand. Zowel binnen de muren van de school als erbuiten. Heb je bijvoorbeeld al weleens gehoord van Jilster? Het bedrijf ontwikkelde een lesprogramma waarbij leerlingen samen een tijdschrift maken: van het vormen van de redactie tot het schrijven van verhalen en verzorgen van beeldmateriaal. In dit tijdschrift vind je voorbeelden van het gebruik van Jilster in het onderwijs.

Inspirerend artikel

In het artikel Steeds meer cross-overs tussen Leren en Vermaak op Pretwerk.nl vind je nog veel meer inspirerende voorbeelden waarbij educatie minstens zo belangrijk is als plezier.

Wat is het allerleukste lesidee waar jij ooit mee hebt gewerkt? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

2 REACTIES

  1. Wat een handige tips. Klinkt als goed te doen”. Ben zelf een enorme rommelkomt. Bij mij is het of extreem netjes (zoals de kledingkasten en mijn servieskast) óf een enorme chaotische bende (de eettafel). Heel raar eigenlijk hoe dat bij mij werkt. Maar ze zeggen altijd dat rommelkonten heel creatief zijn en dat klopt bij mij. Dat vind ik er dan wel weer leuk aan en dus vind ik het stiekem ook helemaal niet zo erg om een ouwe rommelaar te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here