Home » Leren is nog nooit zo leuk geweest

Leren is nog nooit zo leuk geweest

Leren wordt steeds leuker! Op onderwijsbeurzen zie je diverse partijen die onwijs leuke en bijzondere educatieve programma’s hebben ontwikkeld: niet alleen onderwijsinstellingen, maar ook natuurorganisaties, musea en diverse partijen uit de recreatiesector.  

Onderwijs en vermaak gaan steeds vaker hand in hand. Zowel binnen de muren van de school als erbuiten. Heb je bijvoorbeeld al weleens gehoord van Jilster? Het bedrijf ontwikkelde een lesprogramma waarbij leerlingen samen een tijdschrift of boekje maken: van het vormen van de redactie tot het schrijven van verhalen en verzorgen van beeldmateriaal. In dit tijdschrift vind je voorbeelden van het gebruik van Jilster in het onderwijs.

Jilster is niet alleen als lesprogramma toepasbaar in het onderwijs. Maak samen met andere leerkrachten en/of ouders een tijdschrift voor groep 8 of verras een collega-docent die met pensioen gaat met een persoonlijk magazine, leuk als cadeautje.

Inspirerend artikel

In het artikel Steeds meer cross-overs tussen Leren en Vermaak op Pretwerk.nl vind je nog veel meer inspirerende voorbeelden waarbij educatie minstens zo belangrijk is als plezier.

Wat is het allerleukste lesidee waar jij ooit mee hebt gewerkt? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een werkplaats

Dompel je klas onder in  … techniek

Trek je werkhandschoenen aan, zet je veiligheidsbril op en laad de batterijen op: dompel je klas onder in techniek.

Bekijk

Fantasiekaartjes

Met deze fantasiekaartjes verzinnen de kinderen de mafste verhalen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.