Home » Kinderboekenweek 2023: bestel het lespakket!

Kinderboekenweek 2023: bestel het lespakket!

Vanaf 4 tot en met 15 oktober is de Kinderboekenweek. Thema van de Kinderboekenweek 2023 is: Bij mij thuis. Met de boeken die deze week centraal staan nemen we een kijkje bij kinderen thuis, in huiskamers over de hele wereld maar ook bij de buren verderop in de straat. Zo kunnen we veel van en over elkaar leren, dus lees mee!

Kinderboekenweekgeschenk en prentenboek

Sanne Rooseboom schrijft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk, Ravi en de laatste magie met illustraties van Sophie Pluim.  Tweevoudig Gouden Penseelwinnaar Yvonne Jagtenberg neem het Prentenboek van de Kinderboekenweek voor haar rekening. Met Mijn huis is jouw huis komt het thema ook voor de jonge kinderen tot leven.  Het Kinderboekenweekgeschenk en het Prentenboek van de Kinderboekenweek worden met leuke lessen bij het lespakket geleverd.

Meedoen t/m 31 mei

Jaarlijks worden er bij twintig Thematitels leuke en laagdrempelige leesbevorderingslessen gemaakt voor de Kinderboekenweek. Tot en met 31 mei 2023 kunnen scholen dit officiële lespakket bestellen.

Uitgeverij Malmberg werkt ook dit jaar weer samen met de Kinderboekenweek en ontwikkelt bij 4 titels een leuke les. Benieuwd geworden?  Kijk voor meer informatie in de online brochure of op onderwijs.cpnb.nl en bestel de materialen.

 

Laatste onderwijsnieuws

Een kind dat ligt te lezen in de schoolbibliotheek

Boekentips februari 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk
Twee kinderen steken hun vinger op

Het belang van filmeducatie

Filmleraar van het jaar regio Midden Astrid van der Knaap deelt haar visie op filmeducatie en geeft tips.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.