Events IPON 2016: Slimme digitale leermiddelen voor het onderwijs van nu

IPON 2016: Slimme digitale leermiddelen voor het onderwijs van nu
I


Op 3 en 4 februari vindt in de Jaarbeurs in Utrecht de 8e editie van IPON plaats. Tijdens deze vakbeurs kunt u kennismaken met recente ontwikkelingen op het gebied van onderwijsinnovatie en ICT in het onderwijs. Ook Malmberg is dit jaar weer van de partij. Op beide dagen verzorgt de uitgeverij een presentatie over digitale leermiddelen voor het onderwijs van nu.

Het thema van IPON 2016 is ‘gepersonaliseerd leren’. U kunt daarbij denken aan onderwerpen als digitale leermiddelen, learning analytics, leren met tablets, apps en social media, werken in de cloud, mediawijsheid, gamification en flipping the classroom. Er zijn meer dan 100 workshops, presentaties en keynotes, 115 onderwijsleveranciers, de Leermiddelenbeurs, de IPON Awards, de ‘Gewoon speciaal’-conferentie, de Expertise Ipon 2016Summit, de Klas van de Toekomst en het ‘Leren van Nu’-plein.

Presentatie door uitgevers Malmberg
Onder de titel ‘Slimme digitale leermiddelen van het onderwijs van nu’ verzorgt Malmberg zowel op woensdag als donderdag meerdere presentaties. Met slimme digitale leermiddelen maakt de uitgeverij gepersonaliseerd leren mogelijk, zonder daarbij uw vak volledig op zijn kop te zetten. Digitaal werken – als aanvulling op onder meer klassikale activiteiten – helpt bij het personaliseren van het leerproces. De adaptieve componenten in de vertrouwde, digitale methodes van Malmberg zorgen ervoor dat leerlingen gedifferentieerde instructie krijgen, gepersonaliseerd kunnen oefenen met de lesstof en meer inzicht en overzicht verwerven in het persoonlijke leerproces. In deze presentatie toont Malmberg voorbeelden van de nieuwe digitale leeromgeving, de wiskundemethode Mathplus, Rekenblokken en JUMP: een adaptieve tool om grammatica te leren en te oefenen.

Woensdag 3 februari: door Hans Prins en Thomas Klein Middelink

  • 11:45 – 12:30 uur (paars)
  • 15:00 – 15:45 uur (donkerblauw)

Donderdag 4 februari: door Silvia Beekmans en Mark Zweegers

  • 10:45 – 11:30 uur (donkerblauw)
  • 14:00 – 14:45 uur (lichtblauw)

Via deze link kunt u zich vast inschrijven voor de presentatie. Benieuwd naar de rest van het programma? Bekijk dan hier het gehele blokkenschema van woensdag 3 februari en via deze link het programma van donderdag 4 februari.

Gaat u dit jaar ook naar de IPON-beurs in Utrecht? Welke presentaties en/of activiteiten heeft u op uw lijstje staan? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...

5x leuke taalspelletjes

Actief en spelenderwijs met taal bezig zijn draagt bij aan de motivatie van leerlingen om te leren. Het loont dan ook om naast de...