Home » IPON 2016: Slimme digitale leermiddelen voor het onderwijs van nu

IPON 2016: Slimme digitale leermiddelen voor het onderwijs van nu


Op 3 en 4 februari vindt in de Jaarbeurs in Utrecht de 8e editie van IPON plaats. Tijdens deze vakbeurs kunt u kennismaken met recente ontwikkelingen op het gebied van onderwijsinnovatie en ICT in het onderwijs. Ook Malmberg is dit jaar weer van de partij. Op beide dagen verzorgt de uitgeverij een presentatie over digitale leermiddelen voor het onderwijs van nu.

Het thema van IPON 2016 is ‘gepersonaliseerd leren’. U kunt daarbij denken aan onderwerpen als digitale leermiddelen, learning analytics, leren met tablets, apps en social media, werken in de cloud, mediawijsheid, gamification en flipping the classroom. Er zijn meer dan 100 workshops, presentaties en keynotes, 115 onderwijsleveranciers, de Leermiddelenbeurs, de IPON Awards, de ‘Gewoon speciaal’-conferentie, de Expertise Ipon 2016Summit, de Klas van de Toekomst en het ‘Leren van Nu’-plein.

Presentatie door uitgevers Malmberg
Onder de titel ‘Slimme digitale leermiddelen van het onderwijs van nu’ verzorgt Malmberg zowel op woensdag als donderdag meerdere presentaties. Met slimme digitale leermiddelen maakt de uitgeverij gepersonaliseerd leren mogelijk, zonder daarbij uw vak volledig op zijn kop te zetten. Digitaal werken – als aanvulling op onder meer klassikale activiteiten – helpt bij het personaliseren van het leerproces. De adaptieve componenten in de vertrouwde, digitale methodes van Malmberg zorgen ervoor dat leerlingen gedifferentieerde instructie krijgen, gepersonaliseerd kunnen oefenen met de lesstof en meer inzicht en overzicht verwerven in het persoonlijke leerproces. In deze presentatie toont Malmberg voorbeelden van de nieuwe digitale leeromgeving, de wiskundemethode Mathplus, Rekenblokken en JUMP: een adaptieve tool om grammatica te leren en te oefenen.

Woensdag 3 februari: door Hans Prins en Thomas Klein Middelink

  • 11:45 – 12:30 uur (paars)
  • 15:00 – 15:45 uur (donkerblauw)

Donderdag 4 februari: door Silvia Beekmans en Mark Zweegers

  • 10:45 – 11:30 uur (donkerblauw)
  • 14:00 – 14:45 uur (lichtblauw)

Via deze link kunt u zich vast inschrijven voor de presentatie. Benieuwd naar de rest van het programma? Bekijk dan hier het gehele blokkenschema van woensdag 3 februari en via deze link het programma van donderdag 4 februari.

Gaat u dit jaar ook naar de IPON-beurs in Utrecht? Welke presentaties en/of activiteiten heeft u op uw lijstje staan? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste onderwijsnieuws

Studenten achter een laptop

Passende kerndoelen voor álle leerlingen

Onderwijs moet toegankelijk én inhoudelijk relevant zijn voor álle leerlingen, met passende kerndoelen en inhouden. Zo zetten de betrokkenen zich hiervoor in.

Bekijk
Beeld uit de vlog Latino King van Steven Stavast

Boek voor Nederlands: Latino King

Castel heeft geen zin in school. Hij laat zich verleiden drugs te smokkelen vanuit de Dominicaanse Republiek, en dat loopt helemaal verkeerd af.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.