Home » Extra onderwijstips: zet nu in je agenda!

Extra onderwijstips: zet nu in je agenda!

Maandelijks selecteert OVM de congressen, boeken en andere onderwijstips die voor jou als leraar of docent de moeite waard zijn. De aankomende maanden is er echter zo veel te doen dat we er een extra artikel aan wijden. Deze drie events wil je niet missen! Heb jij ook nog een goede tip? Laat het ons dan weten.

Amnesty International Docentendag

Docentendag | 4 oktober | Het Amnesty-huis, Amsterdam
Verhalen prikkelen, inspireren en leerlingen activeren. Een goed verhaal stimuleert het empathisch vermogen en brengt leerlingen in beweging. Tijdens deze docentendag staan daarom verhalen centraal: leer hoe je zelf verhalen kunt inzetten in de klas en maak kennis met de persoonlijke verhalen van dappere jongeren uit de hele wereld. Tijdens de docentendag ga je aan de slag met storytelling en krijg je in de workshops (digitale) werkvormen aangereikt om met verhalen het verschil te maken. De dag is geschikt voor docenten van voorgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

De Maand van de Geschiedenis

Themamaand | oktober | landelijk
De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met honderden culturele, literaire en mediaorganisaties brengen we geschiedenis onder de aandacht. In oktober 2019 staat het thema Zij/Hij centraal. Ga gauw naar de agenda en bekijk het programma! Benieuwd wat er te doen is voor jonge kinderen? Selecteer dan eerst ‘kid-friendly’.

De Week van het Nederlands

Themaweek | 5-12 oktober | landelijk
Tijdens De Week van het Nederlands worden het belang en de mogelijkheden van de Nederlandse taal onder de aandacht gebracht. Van taalspelletjes tot debatten en van workshops tot congressen. Zo staat het Onze Taal-congres ‘Moedertaal – de taal van je leven’ volledig in het teken van, jawel, je moedertaal. Hoe leer je die aan? Wat hoor je erover op school? Hoe zit het met streektalen, meertaligheid en migratie? Met vergeten en herinneren? In een afwisselend programma vol lezingen, optredens, columns en discussies komt het allemaal voorbij.

Heb jij nog een onderwijstip die in dit rijtje niet mag ontbreken? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

1 reactie op “Extra onderwijstips: zet nu in je agenda!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste onderwijsnieuws

Beeld uit de vlog Latino King van Steven Stavast

Boek voor Nederlands: Latino King

Castel heeft geen zin in school. Hij laat zich verleiden drugs te smokkelen vanuit de Dominicaanse Republiek, en dat loopt helemaal verkeerd af.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.