Home » Een klas vol lettervreters

Een klas vol lettervreters

Succesbeleving is enorm belangrijk voor de leesmotivatie van kinderen. En voor die succesbeleving is het centraal stellen van één leesdoel een vereiste. Dit lesdoel staat duidelijk in het leeswerkboek en de kinderen gaan er gericht mee aan de slag. Eerst met woord- en zinsoefeningen en daarna met een leestekst op maat. De stappen die ze in de les maken worden bovendien inzichtelijk door een persoonlijk meetmoment aan het begin en het einde van de les. Tot slot kunnende kinderen in verschillende samenleesvormen, zoals duo-lezen en theaterlezen, laten zien wat ze kunnen. Dat motiveert!

In dit artikel geeft uitgever Jan Jaap Bijlsma tips en suggesties om kinderen positieve leeservaringen op te laten doen. De theaterteksten, die worden genoemd in het artikel, kun je ook uitproberen met onderstaande proefles van Lijn 3 of met de proeflessen van de methode Karakter (voortgezet technisch lezen).

Lijn 3 Theaterlezen

Artikel Een klas vol lettervreters

Dit artikel is een overname van www.malmberg.nl 

Laatste onderwijsnieuws

Een lachend meisje met een bloem in haar haar

Lied van de maand: Het wordt weer lente

Een stoer rocknummer over de lente! Hieronder vind je een ingezongen lied, een karaokeversie en tips die je kunt gebruiken in je les.

Bekijk
Een grote blauwe schep als kunstwerk in de openbare ruimte

Buitenkunst, buitengewoon

Kunst in de openbare ruimte: een uitgelezen kans om op een laagdrempelige manier kunst te bekijken en te beschouwen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.