Po, vo of mbo Basisonderwijs Een heel weekend maakonderwijs in 040

Een heel weekend maakonderwijs in 040
E

Het laatste weekend van september staat Eindhoven volledig in teken van leren door te maken. Op 28 september vindt er de Fablearn onderwijsconferentie plaats en op 29 en 30 september kun je een bezoek brengen aan Eindhoven Maker Faire. Waar ga jij heen? Of trek je er gewoon het hele weekend voor uit?

FabLearn Onderwijsconferentie

28 september | Klokgebouw, Eindhoven

FabLearn is voor iedereen uit onderwijs, beleid en wetenschap om kennis te maken met maakonderwijs, hands-on aan de slag te gaan en ervaringen uit te wisselen. Ga met een dosis nieuwe kennis en inspiratie naar huis! Bekijk in het programma welke makers, vernieuwers en sprekers uit het maakonderwijs aanwezig zijn tijdens de eerste Nederlandse FabLearn onderwijsconferentie. Je ticket geeft ook toegang tot de Eindhoven Maker Faire.

Direct in de klas te implementeren
Tijdens de masterclasses doe je ervaring op en werk je aan manieren om maakonderwijs direct in de klas te implementeren. Leer bijvoorbeeld de principes van ontwerpend en onderzoekend leren tijdens de NEMO Maakkunde masterclass, doe mee aan het programma van 3D-kanjers en Ultimaker om 3D ontwerpen en -printen een plek in de klas te geven, ga aan de slag met creatief programmeren, of ontdek met Lego Education hoe je een maakbare wereld helpt scheppen.

Eindhoven Maker Faire

29-30 september | Klokgebouw, Eindhoven

Het grootste maakfestival van Nederland komt eraan! De Maker Faire vindt plaats op 29 en 30 september 2018 in het Klokgebouw en Ketelhuisplein op Strijp-S, Eindhoven. De Maker Faire is kijken en meedoen, leren en plezier tegelijk. Een mix van spelen met techniek, creativiteit ontdekken en verbaasd staan van inventiviteit.

Maak je eigen kettingreactie, bouw een zweefvliegtuig of pratende robot, ontsnap uit een escape room door te programmeren, leer tapijten weven, ijzersmeden, lasercutten, coderen of maak een 3D hologram. Doe mee aan allerlei workshops, ontwerp virtual reality games, ga aan de slag met urban mining en leer de skills van de toekomst! Natuurlijk kun je ook even neerploffen bij één van de vele foodtrucks voor een heerlijk hapje of drankje. Het programma is geschikt voor iedereen van jong tot oud. Bezoek de website voor het volledige programma.

Heb jij al ervaring met maakonderwijs? Wat wil jij van de conferentie en/of het festival opsteken? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

5 manieren om de klas stil te krijgen

Aan het begin van de les de klas stil krijgen is en blijft een kunst. Vaak gaat het goed, maar soms vergt het de...

Van patatgeneratie tot prestatiegeneratie

Wat is het verschil tussen generatie Einstein, prestatiegeneratie, patatgeneratie en generatie Z? Het overzicht is zoek, nooit eerder zijn er zoveel verschillende benamingen geweest...

Meer plezier in je werk: mini-pauzes nemen

Er is nog steeds een tekort aan leraren. Het kan zijn dat voortdurend andere klassen moet opvangen en ouders te woord staan als je...