Home » Docent van Morgen award 2009

Docent van Morgen award 2009

Ramon Busch, docent scheikunde aan het St. Michaëlcollege in Zaandam heeft de ‘Docent van Morgen Award 2009’ van Uitgeverij Malmberg gewonnen. Malmberg reikt deze prijs jaarlijks uit aan een docent in het voortgezet onderwijs die op bijzondere wijze heeft bijgedragen aan onderwijsvernieuwing in Nederland. Ramon Busch laat examenleerlingen uit 5 havo en 6 vwo een chemiespel maken ter voorbereiding op hun eindexamen scheikunde.

 

De jury prees Ramon Busch om het spelelement, de praktische toepasbaarheid, de creatieve invalshoek en de motiverende werking van zijn lesidee, waardoor zowel theorie als praktijk interessanter worden. “Leerlingen vinden dit spel de leukste praktijkopdracht uit hun schoolloopbaan. Dat ze direct met het spel aan de slag kunnen, elkaar beoordelen en vragen voor elkaar maken, spreekt ons enorm aan. Het vernieuwende spelelement maakt een serieus vak als scheikunde levendiger”, aldus Renate Boers, hoofdredacteur van Onderwijsvanmorgen.nl.

 

Bovenstaande is de tekst uit het persbericht dat de uitgeverij begin deze week rondstuurde. U heeft het artikel over de chemiespellen die de leerlingen van Ramon Busch voor elkaar maken al eerder kunnen lezen op deze site. U kunt uw lesidee ook insturen, via de knop onder de rode banner met DOE MEE. Je weet maar nooit hoe het gaan kan met een goed idee, de een wint een prijs, de ander breekt echt door, zoals Theo Wismans en het Charlemagne College (toen nog Eijkhagen) met Gelukskunde.

Uit het onderzoek dat we regelmatig onder lezers doen blijkt dat u heel graag beproefd innovatief materiaal van collega’s leest, en gebruikt, in uw lessen of als inspiratiebron. Wij laten ons graag gebruiken als intermediair.

 

Laatste onderwijsnieuws

Zo vergroot je ouderbetrokkenheid

Betrokken ouders dragen in grote mate bij aan de ontwikkeling van ieder kind. Met deze tips vergroot je de ouderbetrokkenheid.

Bekijk
Een spreker op een diploma-uitreiking

Column: Diploma-uitreiking

Directeur Danny Weeda bespreekt het vaste stramien van de diploma-uitreiking, met alle praatjes die daarin standaard voorkomen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.