Home » Digitale lesbrieven over het puberbrein

Digitale lesbrieven over het puberbrein

Hier nog een mooie aanvulling op de net afgesloten reeks Puberbrein.
Het Brain & Development Laboratory van de Universiteit Leiden lanceerde tijdens de Brain Awareness Week gratis digitale lesmodules over het puberende brein. Met deze lesbrieven kunnen docenten in het basis- en voortgezet onderwijs op een luchtige manier aandacht besteden aan de werking en ontwikkeling van het brein van hun leerlingen.

De lesbrieven bieden een compleet lesprogramma voor de disciplines biologie, maatschappijleer en filosofie/psychologie. Er zijn lesbrieven ontwikkeld voor de niveaus: basisschool bovenbouw, vmbo, havo/vwo onderbouw en havo/vwo bovenbouw. Het doel is leerlingen ervan bewust te maken dat de hersenen van belang zijn bij alles wat ze denken en doen. De lesbrieven bevatten achtergrondinformatie, klassikale vragen, denkoefeningen, opdrachten en illustrerende afbeeldingen en filmfragmenten.

Het Brain & Development Laboratory van de Universiteit Leiden doet onderzoek naar de relatie tussen de hersen- en cognitieve ontwikkeling van kinderen en jongeren. De lesbrieven zijn gemaakt in samenwerking met YoungWorks, het bureau voor jongerencommunicatie. In 2010 ontwikkelden het Brain & Development Laboratory en YoungWorks samen de site www.kijkinjebrein.nl, die zich richt op jongeren. De lesbrieven voor docenten zijn vanaf begin maart te downloaden op docenten.kijkinjebrein.nl.

© YoungWorks

Laatste onderwijsnieuws

Een werkplaats

Dompel je klas onder in  … techniek

Trek je werkhandschoenen aan, zet je veiligheidsbril op en laad de batterijen op: dompel je klas onder in techniek.

Bekijk

Fantasiekaartjes

Met deze fantasiekaartjes verzinnen de kinderen de mafste verhalen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.