VIDEO'S motivatie Digitale lesbrieven over het puberbrein

Digitale lesbrieven over het puberbrein
D

Hier nog een mooie aanvulling op de net afgesloten reeks Puberbrein.
Het Brain & Development Laboratory van de Universiteit Leiden lanceerde tijdens de Brain Awareness Week gratis digitale lesmodules over het puberende brein. Met deze lesbrieven kunnen docenten in het basis- en voortgezet onderwijs op een luchtige manier aandacht besteden aan de werking en ontwikkeling van het brein van hun leerlingen.

De lesbrieven bieden een compleet lesprogramma voor de disciplines biologie, maatschappijleer en filosofie/psychologie. Er zijn lesbrieven ontwikkeld voor de niveaus: basisschool bovenbouw, vmbo, havo/vwo onderbouw en havo/vwo bovenbouw. Het doel is leerlingen ervan bewust te maken dat de hersenen van belang zijn bij alles wat ze denken en doen. De lesbrieven bevatten achtergrondinformatie, klassikale vragen, denkoefeningen, opdrachten en illustrerende afbeeldingen en filmfragmenten.

Het Brain & Development Laboratory van de Universiteit Leiden doet onderzoek naar de relatie tussen de hersen- en cognitieve ontwikkeling van kinderen en jongeren. De lesbrieven zijn gemaakt in samenwerking met YoungWorks, het bureau voor jongerencommunicatie. In 2010 ontwikkelden het Brain & Development Laboratory en YoungWorks samen de site www.kijkinjebrein.nl, die zich richt op jongeren. De lesbrieven voor docenten zijn vanaf begin maart te downloaden op docenten.kijkinjebrein.nl.

© YoungWorks

1 REACTIE

  1. Brain & Development Laboratory van de Universiteit Leiden. Jullie spelen goed in op een groeiende behoefte. Het is temeer goed, omdat voorkomen wordt dat het cognitieve domein geïnfecteerd wordt met halve waarheden. Het doet me goed dat juist Leiden dit initiatief heeft genomen, al was het alleen maar omdat mijn wetenschappelijke wortels ook in Leiden liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...

5x leuke taalspelletjes

Actief en spelenderwijs met taal bezig zijn draagt bij aan de motivatie van leerlingen om te leren. Het loont dan ook om naast de...