Home » De Vier in balans-monitor 2015

De Vier in balans-monitor 2015


Onlangs bracht Kennisnet voor de negende keer de Vier in balans-monitor uit. Dit rapport geeft inzicht in de huidige stand van zaken, nieuwe ontwikkelen en recente inzet en opbrengsten van ict in het onderwijs. De monitor is opgebouwd aan de hand van de bouwstenen van het Vier in balans-model: visie, deskundigheid, inhoud en toepassingen en infrastructuur.

Uit de monitor van 2015 blijkt dat er binnen het onderwijs volop gebruik wordt gemaakt van ict, maar dat nog niet alle mogelijkheden worden benut. Met name op het gebied van het bieden van maatwerk kan beter gebruik worden gemaakt van de mogelijkheden die ict en technologie bieden. ‘Ict kan het onderwijs helpen tegemoet te komen aan de verschillen in leerbehoeften die leerlingen hebben. ‘Leraren staan vaak in de klas voor zo’n 25 leerlingen. Het is voor hen ondoenlijk instructie, oefening en feedback af te stemmen op álle leerlingen’, zo schrijft Toine Maas (algemeen directeur Kennisnet) in een column naar aanleiding van de conclusies uit de Vier in balans-monitor.’

Het rapport
Bent u geïnteresseerd in het gehele rapport? Download hier de Vier in balans-monitor 2015. En wilt u uw ervaringen en/of aanbevelingen op het gebied van beter en slimmer omgaan met ict delen met Kennisnet?  Dat kan: gebruik deze link of deel uw reactie op Twitter met de hashtag @ictwerkt. De resultaten worden in november gepresenteerd tijdens Dé Onderwijsdagen.

Herkent u de huidige stand van zaken op uw school in de Vier in balans-monitor of gaat het er bij u op school anders aan toe? Deel uw reactie via onderstaand reactieformulier.

(Bron: Kennisnet)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste onderwijsnieuws

Kinderen die tijdens een energizer elkaar vasthouden

Energizers: samenwerken 

Zijn de kinderen in je groep een beetje op elkaar ingespeeld? Gebruik deze energizers om samenwerking tussen de lessen door te oefenen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.