Home » De Kennisrotonde: voor al uw onderwijsvragen

De Kennisrotonde: voor al uw onderwijsvragen

Heeft u al eens gehoord De Kennisrotonde? Dit online loket van het NRO is in het leven geroepen om al uw onderwijsvragen wetenschappelijk verantwoord te beantwoorden. U kunt zelf een vraag stellen, maar ook naar hartenlust grasduinen door de flinke database.

De Kennisrotonde is begin 2016 gelanceerd door het NRO op een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de PO-Raad, VO-raad, MBO Raad en de Onderwijscoöperatie. Onderwijsprofessionals uit alle lagen van het onderwijs kunnen bij dit loket terecht met hun al hun vragen.

Hoe het werkt?

U kunt zowel concrete en onderzoekbare kennisvragen als meer algemeen geformuleerde kennisvragen stellen. Dit doet u door het online vraagformulier in te vullen. U kunt hierbij denken aan vragen als:

Welke computerprogramma’s zijn effectief voor jonge kinderen met lees- en spellingproblemen?

Zorgt een brede brugklas voor een effectieve selectie?

Welke factoren zijn van invloed op de kwaliteit van werkplekleren in het beroepsonderwijs?

Hoe en hoe vaak zou je een leerling moeten belonen in een online oefenprogramma om de leerling zo goed mogelijk te motiveren en te laten presteren?

Het antwoord

Het antwoord dat wordt geformuleerd, is gebaseerd op de reeds beschikbare literatuur en eventueel na raadpleging van deskundigen. Als dit niet lukt, probeert De Kennisrotonde de vraag via lopend of nieuw onderzoek te beantwoorden. De antwoorden op alle vragen worden verzameld in een databank. Zo fungeert De Kennisrotonde niet alleen als vraagbaak, maar ook als actuele kennisbank voor iedereen die in het onderwijs werkt.

Heeft u al eens een vraag gesteld aan De Kennisrotonde? Of raadpleegt u de databank weleens als u op zoek bent naar achtergrondinformatie over een bepaald onderwijsthema? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een kind dat ligt te lezen in de schoolbibliotheek

Boekentips februari 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk
Twee kinderen steken hun vinger op

Het belang van filmeducatie

Filmleraar van het jaar regio Midden Astrid van der Knaap deelt haar visie op filmeducatie en geeft tips.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.