Thema Digitaal onderwijs Apps die naadloos aansluiten bij de lesmethode

Apps die naadloos aansluiten bij de lesmethode
A

Op zoek naar apps die aansluiten bij de lesmethode? Vanaf heden werkt Malmberg samen met Eduapp: het platform waar je als docent educatieve apps en lesideeën kunt vinden, delen, ontdekken en toevoegen. Op de speciale Malmberg-pagina vind je verschillende apps die direct aansluiten bij jouw vakgebied en methode. Mét de bijbehorende lesideeën natuurlijk.

Zo geven Eduapp en Malmberg antwoord op relevante vragen als: hoe zit het met de didactische inzet van tablets in de klas? Kijk je alleen naar de methode of ga je ook echt aan de slag met apps? En als je aan de slag gaat met apps, welke kies je dan en hoe zet je deze didactisch in?

Op dit moment zijn er al apps en lesideeën beschikbaar bij de methodes All right!, Realtime, D’accord! en Na klar!. Per methode wordt aangegeven waar en wanneer docenten een app het beste kunnen inzetten. De overzichten worden voortdurend aangevuld en geactualiseerd. Docenten kunnen zelf ook tips voor apps aandragen en lesideeën schrijven. Het aantal lesmethodes waarbij apps en lesideeën beschikbaar zijn, wordt in de komende maanden verder uitgebreid.

Je kunt je als docent gratis aanmelden. Je hebt dan direct toegang tot alle informatie op Eduapp en kan zoeken naar apps voor hun specifieke doelgroep of vakgebied en de pagina’s met apps bij hun gebruikte methode volgen. Je kunt dan meteen beginnen met zoeken naar apps die aansluiten bij jouw doelgroep, vakgebied en methode. De methodepagina’s zijn evenals de pagina’s van collega’s (ook van andere scholen) te volgen. Ook is het mogelijk om een app-lijst en eigen lesideeën te maken. Met een PRO- of schoolaccount kun je zelfs onbeperkt en samen lijsten aanmaken en inzoomen op apps rondom een specifiek vak- en leergebied.

3 REACTIES

  1. Goed dat de samenwerking is aangegaan. MB hoeft niet zelf het wiel uit te vinden. Samenwerken en delen is het nieuwe leren..
    Dit is alvast een mooi begin, de talenmethodes. Maar wanneer kunnen we verzamelingen rondom bijvoorbeeld de bèta-vakken verwachten? Ik denk aan Vita, BvJ, NaSk, Sensor, VvJ enzo. Ik hoop binnen niet al te lange tijd?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

Corona covid-19-pandemie: TED-Ed@Home

Het onderwijs laat momenteel zien veerkrachtiger dan ooit te zijn, waarvoor hulde. Om de miljoenen leerlingen, ouders en leraren die door de Covid-19-pandemie zijn...