Home » 5 uitstekende science-kanalen op YouTube

5 uitstekende science-kanalen op YouTube


Nog geen week geleden attendeerde we u, naar aanleiding van een blogpost op Educational Technology and Mobile Learning, op de 10 meest populaire TED-Ed video’s voor leerlingen. Op diezelfde website hebben we nu een post gevonden die de moeite waard is voor de wetenschappers onder ons: 5 uitstekende science-kanalen op YouTube.

De kanalen die in het artikel aan bod komen bieden een schat aan educatieve video’s en informatie op het gebied van verschillende wetenschappelijke fenomenen. Daarnaast zijn de meeste video’s visueel gezien dusdanig sterk, dat het Engelse taalgebruik geen barrière vormt voor gebruik in het Nederlandse onderwijs. Een prima compilatie dus, waar u als bètadocent vast en zeker iets aan zou kunnen hebben:

  1. Make Me Genius
  2. Naked Science
  3. Brain Stuff
  4. MonkeySee
  5. Periodic Video’s

Wilt u verder lezen over de kanalen of meteen doorsurfen naar al videomateriaal op YouTube? Lees dan gauw verder op Educatorstechnology.com. Lees ook verder op Onderwijs van Morgen over:

Welke videokanalen gebruikt u regelmatig tijdens de les? Laat uw tips en suggesties achter via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een kind dat ligt te lezen in de schoolbibliotheek

Boekentips februari 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.