Thema internationaal onderwijs 5 uitstekende science-kanalen op YouTube

5 uitstekende science-kanalen op YouTube
5


Nog geen week geleden attendeerde we u, naar aanleiding van een blogpost op Educational Technology and Mobile Learning, op de 10 meest populaire TED-Ed video’s voor leerlingen. Op diezelfde website hebben we nu een post gevonden die de moeite waard is voor de wetenschappers onder ons: 5 uitstekende science-kanalen op YouTube.

De kanalen die in het artikel aan bod komen bieden een schat aan educatieve video’s en informatie op het gebied van verschillende wetenschappelijke fenomenen. Daarnaast zijn de meeste video’s visueel gezien dusdanig sterk, dat het Engelse taalgebruik geen barrière vormt voor gebruik in het Nederlandse onderwijs. Een prima compilatie dus, waar u als bètadocent vast en zeker iets aan zou kunnen hebben:

  1. Make Me Genius
  2. Naked Science
  3. Brain Stuff
  4. MonkeySee
  5. Periodic Video’s

Wilt u verder lezen over de kanalen of meteen doorsurfen naar al videomateriaal op YouTube? Lees dan gauw verder op Educatorstechnology.com. Lees ook verder op Onderwijs van Morgen over:

Welke videokanalen gebruikt u regelmatig tijdens de les? Laat uw tips en suggesties achter via onderstaand reactieformulier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Zo zet je een oefentoets formatief in

Je hoort veel over formatief toetsen. Dit wekt de indruk dat er zoiets bestaat als een ‘formatieve toets’. Maar geen enkele toets is qua...

Toetsweek in aantocht? 5 vragen voor het maken van een goede toets

De coronaperiode heeft niet alleen veel impact op het onderwijs, maar ook op toetsing. Want hoe achterhaal je op afstand wat leerlingen weten en...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...