Home » Zon, zee en summerschool

Zon, zee en summerschool

Nog even en dan staat de langverwachte zomervakantie voor de deur. Heerlijk, even een paar weken gewoon helemaal niks. Of toch wel? Want voor een extra goede voorbereiding van het schooljaar is een heuse summerschool de moeite meer dan waard. Wij zeggen: zon, zee en enkele dagen summerschool! We maken alvast een selectie voor je.

Zomerschool Klassieke talen

19-23 augustus
Docent van een eindexamenklas Grieks en/of Latijn? Van 19 tot en met 23 augustus vindt in hartje Amsterdam de Zomerschool Klassieke talen plaats. Het evenement wordt ieder jaar door de UvA en de VU gezamenlijk georganiseerd voor alle scholieren, studenten, docenten en anderen met een grote interesse in Grieks en Latijn. Bekijk het programma en schrijf je in.

Summerschool Malmberg

15-29 augustus
Maak jij gebruik van een MAX-methode? Met de Summerschool van Malmberg sta je vanaf het begin van het schooljaar meteen goed in de startblokken. Je investeert één dag en hebt er de rest van het schooljaar plezier van. Het is hét moment om al je vragen te stellen over de methode of over het vak. Met de didactische tips die tijdens de Summerschool krijgt aangereikt, leer je optimaal gebruik te maken van de online leeromgeving. De Summerschool (t.w.v. € 95,-) wordt op 15, 20 en 29 augustus georganiseerd in respectievelijk Eindhoven, Zwolle en Utrecht en is gratis voor gebruikers van MAX-methodes. Wat je mag verwachten:

  • Gevarieerde sessies die je helpen om het nieuwe schooljaar goed voorbereid te beginnen.
  • Praktijkervaringen en didactische tips voor optimaal gebruik van de online leeromgeving.
  • Alle ruimte om vragen over je methode of je vak te stellen aan experts.
  • Gezellig bijpraten en ervaringen uitwisselen. Wij voorzien je van een hapje en een drankje.

Zomercursus Ludodidactiek

Juni-oktober
Ludodidactiek gebruikt principes uit gamedesign om leerervaringen te ontwerpen. Het doel is op zoek te gaan naar intrinsieke motivatie en nieuwsgierigheid. De HKU-zomercursus Ludodidactiek, die loopt van 22 juni tot en met 26 oktober, is onder meer bedoeld voor docenten uit alle sectoren van het onderwijs. Tijdens deze cursus maak je een prototype voor een educatieve toepassing in een les, een vak, of een andere overdrachtssituatie op het werk. Dat prototype is analoog (dus geen digitale game) en wordt met de andere deelnemers getest en verbeterd. Bezoek de website voor meer informatie.

CPS Summerschool: het zomerprogramma

19-22 augustus
Ook het CPS organiseert dit jaar in de zomervakantie weer verschillende bijscholingsdagen voor docenten. Tijdens de summerschool Beoordelen van lessen met ‘De zes rollen van de leraar’ leer je bepalen of een leraar de verschillende rollen goed uitvoert en kun je het gewenste en effectieve leraargedrag in concreet waarneembaar gedrag benoemen.

Bij de summerschool Leerlingen motiveren krijg je naast theoretisch inzicht in motivatie en de invloed van leeromgeving hierop, ook praktische handvatten om leerlingen te motiveren voor het leren op school. Geïnteresseerd in differentiëren? Tijdens de summerschool Differentiëren is te leren! leer je dit heel doelmatig te doen.

Ga jij dit jaar in de zomer naar school? Welk programma spreekt je aan? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Zo vergroot je ouderbetrokkenheid

Betrokken ouders dragen in grote mate bij aan de ontwikkeling van ieder kind. Met deze tips vergroot je de ouderbetrokkenheid.

Bekijk
Een spreker op een diploma-uitreiking

Column: Diploma-uitreiking

Directeur Danny Weeda bespreekt het vaste stramien van de diploma-uitreiking, met alle praatjes die daarin standaard voorkomen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.