Onderwijs Wie wint de derde Professor Peerprijs?

Wie wint de derde Professor Peerprijs?
W

Wie heeft ergens in een kast op school nog een mooie, duidelijke en gestructureerde opdracht voor Economie liggen die je ieder jaar gebruikt bij een onderwerp dat leerlingen moeilijk vinden? Of heb je juist een economisch klaslokaalexperiment ontworpen vooruitlopend op de veranderingen van aanstaand schooljaar? Doe dan mee met de professor Peerprijs ‘09/’10 en maak kans op € 500,- en een vak naar keuze op de faculteit Managementwetenschappen van de Open Universiteit.

 

De professor Peerprijs is een wedstrijd voor economiedocenten en studenten van de lerarenopleidingen. De prijs is bedoeld om innovatief onderwijs te stimuleren en om zelfgemaakt lesmateriaal meer bekendheid te geven. Al het economisch materiaal is welkom, mits het zelfgemaakt is. Denk aan een webquest, een digibord-toepassing, een spelvorm, een praktische opdracht en/of een Youtube-filmpje. Het materiaal moet voorzien zijn van een docentenhandleiding, leerlingeninstructie en motivatie van deelname. Een beschrijving van de ervaringen met het materiaal is zeer welkom. 

 

Alle inzendingen worden beoordeeld door de vakjury. Ieder jurylid heeft zijn eigen aandachtspunt tijdens het jureren. Alle inzenders krijgen een persoonlijke mail met de bevindingen van de jury over het ingestuurde lesmateriaal. Dit jaar bestaat de jury uit zes leden die actief zijn in het economieonderwijs:

 

Aisa Amagir, Hogeschool van Amsterdam

Geert Hoevers, Universiteit Groningen

Dirk-Jan Verberne, Winnaar Peerprijs 2009

Gerrit Gorter, Hoofdredacteur VECON-tijdschrift

Maaike van der Zande, Open Universiteit

Evelien Hoekman, Ruud de Moor Centrum

 

Dit jaar worden er vijf prijzen vergeven van € 100,- / € 150,- / € 200,- / € 300,- / € 500,-. Er wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen docenten en studenten. De prijzen worden uitgereikt tijdens het VECON-congres op 18 maart in Wageningen. De prijswinnaars mogen daar hun inzending tijdens een workshop presenteren.

 

Meedoen kan door het lesmateriaal te mailen naar Evelien Hoekman. De uiterste inleverdatum is 15 januari 2010. Daarnaast moet het inschrijfformulier ingevuld worden en ondertekend opgestuurd worden. Meer informatie hierover is te vinden in de Kennisbank Economie.

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...

5x leuke taalspelletjes

Actief en spelenderwijs met taal bezig zijn draagt bij aan de motivatie van leerlingen om te leren. Het loont dan ook om naast de...