Home » Tips voor een heerlijke herfstvakantie

Tips voor een heerlijke herfstvakantie

De bladeren in de bomen veranderen van kleur en het wordt koud buiten. De herfst is weer begonnen! In de herfstvakantie kun je even bijkomen van de eerste schoolweken. Kom tot ontspanning, maak een herfstwandeling of bekijk onze podcast- en boekentips. Klaar voor een heerlijke herfstvakantie!

Kom tot rust

Als leraar sta je elke dag voor de klas. Sta je daar niet, dan zit je vaak gebogen achter de computer. We bouwen veel spanning op. In ons hoofd én in onze rug. Laat de spanningen los, zodat je van jouw vrije tijd kunt genieten. Voor een ontspannen hoofd en een soepele rug helpen onze yoga-mindfulness tips jou op weg.

Maak een herfstwandeling

Niets is zo lekker als een wandeltocht tussen de gevallen bladeren. En wie weet bedenk je spontaan een leuk lesidee voor de komende weken! Een herfstwandeling werkt altijd verfrissend, maar waar ga je naartoe?

  • nl biedt een overzicht van de mooiste wandelingen door heel Nederland.
  • Je kunt de wandeling ook combineren met een dagje uit. Bekijk bijvoorbeeld de vele NS-wandelingen. De wandeling eindigt altijd op het treinstation, dus je bent snel weer thuis.

Bekijk onze podcast- en boekentips

Toch zin om je even in het onderwijs te verdiepen? Voor (ontspannende) onderwijstips neem je een kijkje bij ons overzicht van podcasts en boekentips:

Bezoek het Onderwijsmuseum

Hoe is het onderwijs door de jaren heen veranderd? In het Onderwijsmuseum ontdek je het! In de tentoonstelling Onderwijs – over vroeger, voor later, van nu, volg je het onderwijs van verleden tot heden. En er is nog meer te bekijken. Zo worden in de fototentoonstelling Een leven lang leren de vele onderwijsvormen van Nederland vastgelegd.

Lessuggesties voor het najaar

Ben je helemaal ontspannen én wil je goed voorbereid weer voor de klas staan? Met onze kant-en-klare lessuggesties ben je weer helemaal klaar voor het najaar.

 

Degenen die nu al zin hebben in de komst van Sinterklaas kunnen alvast duiken in de Korte cursus Sinterklaasgedichten schrijven, taal voor groep 6 t/m 8!

Wat ben jij allemaal van plan tijdens de herfstvakantie? Laat het weten via het reactieformulier!

Laatste onderwijsnieuws

Een escalatieladder in de klas?

De escalatieladder is een populaire manier om een conflict in kaart te brengen. Maar: wat kun je nou met zo'n ladder? In dit artikel lees je er alles over.

Bekijk
Een meisje zit in het gras te lezen

Boekentips juli 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.