Home » Tip: Donald Duck in de digitale wereld

Tip: Donald Duck in de digitale wereld

Onze apparaten worden steeds slimmer. Fijn, want daardoor worden sommige dingen een stuk makkelijker om te doen. Ze kunnen alleen niet alles voor je bepalen, en dat wil je ook echt niet. Om je daarover te informeren en je te helpen de juiste keuzes te maken, is daar onze oud vertrouwde gevederde vriend: Donald Duck.

Donald Duck duikt in de digitale wereld, een uitgave die tot stand is gekomen in samenwerking met het Ministerie voor Binnenlandse Zaken, staat volledig in het teken van digitalisering. Katrien Duck scheurt voorbij in een zelfrijdende auto, de ‘slimme’ heggenschaar van Willie Wortel slaat op hol en Donald Duck heeft geen idee wat hij aan moet met de GrootGrutto-app. Op een luchtige en soms grappige manier kom je erachter welke gevaren de digitale wereld met zich meebrengt.

Kosteloos bestellen

Bij deze speciale editie van Donald Duck hoort een online lesprogramma over nieuwe technologie en de daarbij behorende rechten voor groep 6, 7 en 8. Het magazine is speciaal ontwikkeld voor het onderwijs en is niet in de winkel verkrijgbaar. Vanwege de grote belangstellen kunnen scholen deze speciale editie van Donald Duck en het lespakket niet langer bestellen. Wel is het magazine sinds kort online te lezen:

Heb jij een andere vrolijke manier om de uitdagingen en gevaren van digitalisering met leerlingen te bespreken? Laat je tip achter via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een lachend meisje met een bloem in haar haar

Lied van de maand: Het wordt weer lente

Een stoer rocknummer over de lente! Hieronder vind je een ingezongen lied, een karaokeversie en tips die je kunt gebruiken in je les.

Bekijk
Een grote blauwe schep als kunstwerk in de openbare ruimte

Buitenkunst, buitengewoon

Kunst in de openbare ruimte: een uitgelezen kans om op een laagdrempelige manier kunst te bekijken en te beschouwen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.