Po, vo of mbo Basisonderwijs Tip: Donald Duck in de digitale wereld

Tip: Donald Duck in de digitale wereld
T

Onze apparaten worden steeds slimmer. Fijn, want daardoor worden sommige dingen een stuk makkelijker om te doen. Ze kunnen alleen niet alles voor je bepalen, en dat wil je ook echt niet. Om je daarover te informeren en je te helpen de juiste keuzes te maken, is daar onze oud vertrouwde gevederde vriend: Donald Duck.

Donald Duck duikt in de digitale wereld, een uitgave die tot stand is gekomen in samenwerking met het Ministerie voor Binnenlandse Zaken, staat volledig in het teken van digitalisering. Katrien Duck scheurt voorbij in een zelfrijdende auto, de ‘slimme’ heggenschaar van Willie Wortel slaat op hol en Donald Duck heeft geen idee wat hij aan moet met de GrootGrutto-app. Op een luchtige en soms grappige manier kom je erachter welke gevaren de digitale wereld met zich meebrengt.

Kosteloos bestellen

Bij deze speciale editie van Donald Duck hoort een online lesprogramma over nieuwe technologie en de daarbij behorende rechten voor groep 6, 7 en 8. Het magazine is speciaal ontwikkeld voor het onderwijs en is niet in de winkel verkrijgbaar. Vanwege de grote belangstellen kunnen scholen deze speciale editie van Donald Duck en het lespakket niet langer bestellen. Wel is het magazine sinds kort online te lezen:

Heb jij een andere vrolijke manier om de uitdagingen en gevaren van digitalisering met leerlingen te bespreken? Laat je tip achter via onderstaand reactieformulier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...

Bewegend leren: in de klas en online

Nu het onderwijs grotendeels thuis plaatsvindt, is het misschien wel belangrijker dan ooit om zo actief mogelijk te leren.