Home » Podcast: Diversiteit in de klas

Podcast: Diversiteit in de klas

Diversiteit in de klas, hoe ga je ermee om? In het onderwijs heb je op verschillende vlakken te maken met diversiteit. Samen met Onderwijs van Morgen maakte Shauna van ‘Blijven Leren’ een podcast over dit onderwerp. Shauna bespreekt diversiteit in de breedste zin van het woord en geeft concrete tips, werkvormen die je gelijk kunt toepassen in je klas’.

Daarnaast geeft Shauna ook tips als: hoe zorg je ervoor dat leerlingen echt naar elkaar luisteren voordat ze een mening vormen?

Shauna sluit de podcast af met de kwetsbaarheid van de docent. Uit een poll op Instagram blijkt dat sommige docenten het spannend vinden om aandacht te besteden aan diversiteit. Wat kan je dan doen?

Podcast

Luister naar de podcast over diversiteit in de klas

Shauna Plompen is docent en pedagoog. Ze geeft les op een mbo en ondersteunt leraren om hun onderwijs en lesgeven te verbeteren via haar eigen platform ‘Blijven Leren’. 

Heb jij ook een tip over diversiteit of wil je een ervaring delen? Laat het ons weten via onderstaand formulier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste onderwijsnieuws

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.