Een initiatief van Malmberg

Toekomstkunde: gratis lesmateriaal over nu en later

Ben je op zoek naar een lesvorm waarmee jouw leerlingen nadenken over onze toekomst? Neem dan eens een kijkje bij het lesmateriaal ‘Toekomstkunde’ van het Wereld Natuurfonds. Met dit lesprogramma ontdekken kinderen uit groep 3 tot en met 8 wat zij zélf kunnen doen voor een betere toekomst.

Wat is Toekomstkunde?

Toekomstkunde is een lesprogramma van het WNF. Het programma is gericht op de bijdrage die kinderen kunnen leveren aan een betere toekomst. Ook is er een sterke koppeling met de actualiteit. De plasticsoep, (duurzame) kledingproductie, het uitsterven van de bij en de stroperij van neushoorns, het komt allemaal aan bod.

Toekomstkunde is een aanvulling op bestaande vakgebieden zoals natuur en techniek, aardrijkskunde of wereldoriëntatie. Met het gratis lesmateriaal kun je de actualiteit over belangrijke thema’s een plek geven in jouw lesprogramma. Gemiddeld duurt een les dertig minuten.

Welke vaardigheden leren je leerlingen?

Met Toekomstkunde komen vaardigheden zoals samenwerken, meningsvorming, creatief denken, kritisch denken en filosoferen aan bod. Je kunt je als docent aanmelden voor twee verschillende lespakketten:

 

De Toekomstkunde Junior-lessen hebben hetzelfde doel als het Toekomstkunde-aanbod voor groep 5 tot en met 8: kinderen laten ontdekken hoe zij zelf bijdragen aan een betere wereld. De lessen zijn opgebouwd uit kringgesprekken en coöperatieve werkvormen. Het lesmateriaal ontvang je (wekelijks) in jouw mailbox.

Thuisonderwijs

De werkbladen van Toekomstkunde zijn ook geschikt voor het thuisonderwijs. Tijdens de lockdown hebben al tienduizenden ouders gebruikgemaakt van de lessen. Dat materiaal is nog steeds gratis beschikbaar.

Verder lezen

Wil je meer weten over duurzaamheid in de les? Lees ook deze artikelen op Onderwijs van Morgen:

 

Hoe werk jij samen met je leerlingen aan duurzaamheid? Deel je ervaring en tips met ons via het reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.