Een initiatief van Malmberg

TED-Talk: Teach Like a Toddler

TED-Talk over growth mindset

Regelmatig zetten we op OVM een TED-talk in de spotlight die iedereen wat ons betreft moet hebben gezien. Deze keer een TED-Talk over de growth mindset, ofwel het ontwikkelbaar zelfbeeld. Daarbij is niet alleen het einddoel, maar vooral de weg ernaartoe van belang.

Neurowetenschapper Marcia Goddard heeft een growth mindset en heeft geweldige ideeën over de ontwikkeling van kinderen. Door de juiste omstandigheden voor groei te creëren, krijgt ieder kind de ruimte om meerdere talenten te ontwikkelen. Volgens Marcia moeten we het onderwijs daar veel en veel meer op inrichten. Hoe? Door de focus te verleggen van louter het eindresultaat naar het volledige proces. Hoe ze dat voor zich ziet, legt Goddard uit in onderstaande TED-Talk:

Meer over growth mindset

Ook gamification is een interessante benadering om de ontwikkeling van een growth mindset te bevorderen. In het eerder op OVM verschenen artikel Zo stimuleert gamification een growth mindset lees je er alles over. En wil je weten wat je als docent kunt doen om leerlingen te stimuleren bij de ontwikkeling van hun talenten? Lees dan het artikel Talentontwikkeling bevorderen: tips voor docenten.

Wat doe jij om de talentontwikkeling bij leerlingen te stimuleren? Deel je tips en tricks via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.