Een initiatief van Malmberg

Nieuw: gratis lespakket internetfraude

lespakket

Kinderen uit de bovenbouw van de basisschool zitten vaak vele uren per dag op internet. Met een laptop, tablet of smartphone – zowel op school als thuis. Daarmee zijn zij potentiële slachtoffers van internetcriminelen. Om die reden ontwikkelde de Fraudehelpdesk een lespakket om kinderen te behoeden voor de eventuele gevaren.

Met het lespakket wil de Fraudehelpdesk kinderen inzicht geven in de eventuele gevaren die ze op internet kunnen tegenkomen. Aan de hand van de lessen ontwikkelen kinderen inzicht in het eigen surfgedrag, leren ze nadenken over de risico’s die internet met zich meebrengt en krijgen kinderen tips over wat ze kunnen doen om die risico’s te verminderen.

Het lespakket internetfraude bestaat onder meer uit:

  • Een handleiding voor leerkrachten
  • Huiswerkopdracht (een week vooraf) + 1 nepprofiel
  • Werkblad voor kinderen
  • Blaadje met tips
  • Presentatie voor op het digibord (een ‘prezi’)

Je kunt het lespakket downloaden via de downloadbutton op Fraudehelpdesk.nl. Daar vind je tevens meer informatie over het lesprogramma en de andere initiatieven van de organisatie.

Hoe leer jij kinderen omgaan met de risico’s van het internet? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.