Home » NRO Kennisportal Onderwijs: voor al uw praktijkvragen

NRO Kennisportal Onderwijs: voor al uw praktijkvragen


De NRO Kennisportal Onderwijs, een database voor
betrouwbare informatie voor de dagelijkse onderwijspraktijk, is vanaf nu online beschikbaar. Als docent kunt u de database raadplegen voor al uw praktijkvragen. Met één zoekactie krijgt u de zoekresultaten uit alle aangesloten databases en websites gepresenteerd.

‘De resultaten tonen in veel gevallen toegankelijke samenvattingen van kennis uit onderwijsonderzoek, met een verwijzing naar (wetenschappelijke) publicaties. Het grootste deel van de informatie die u via de portal vindt, is gratis in te zien of te downloaden.

De NRO-kennisportal ontsluit alleen Nederlandstalige bronnen. Op de pagina voor internationale databases vindt u databases die Engelstalige documenten bieden met betrouwbare informatie voor de onderwijspraktijk en het onderwijsbeleid. We bieden u ook een lijst van databanken met informatie over onderzoek voor het onderwijs, die om technische redenen niet aangesloten kunnen worden op de Kennisportal.’ (bron: NRO)

Partners
De Kennisportal Onderwijs is een initiatief van het NRO in samenwerking met meer dan twintig partners. Zo kunt u onder meer de database van onderwijsvakblad Didactief raadplegen voor alle artikelen en interviews die in het blad zijn gepubliceerd. Ook de themadossiers van Didactief zijn in het archief opgenomen. In de database van NIVOZ kunt u terecht voor samenvattingen van wetenschappelijk onderzoek over de ontwikkeling van leerlingen in brede zin. Raadpleeg hier een lijst met alle aangesloten databases, elk voorzien van een korte toelichting. Via deze link gaat u naar de Kennisportal.

Lees ook:

Heeft u al gebruik gemaakt van de NRO Kennisportal Onderwijs? Of: Waar zou u de database voor raadplegen? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een escalatieladder in de klas?

De escalatieladder is een populaire manier om een conflict in kaart te brengen. Maar: wat kun je nou met zo'n ladder? In dit artikel lees je er alles over.

Bekijk
Een meisje zit in het gras te lezen

Boekentips juli 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.