Home » Nieuw: educatieboekje over afval en recycling

Nieuw: educatieboekje over afval en recycling

Om recycling mogelijk te maken is het essentieel om afval te scheiden bij de bron. Maar wat kan er wel en niet gerecycled worden? En wat gebeurt er dan precies met die stapel oude kranten en plastic flessen? Wanneer kinderen het nut begrijpen van afval gescheiden weggooien, zullen ze dit eerder goed doen. Om die reden ontwikkelde Milieu Service Nederland een afvaleducatieboekje voor basisscholen.

Het verhaal in het boekje is naar het idee van Mary Bartels en haar dochter, die zelf juf is op een basisschool. De gebeurtenissen in het verhaal zijn toegankelijk en herkenbaar voor kinderen. Het verhaal is geschikt voor kinderen uit groep 4 en 5. De centrale boodschap is: door te zorgen dat we minder afval gebruiken en ons afval beter scheiden – zoals zakjes, doosjes, papiertjes, pakjes en blikjes – zorgen we voor een beter milieu.

Over het verhaal

Vier vrienden – Floor, Mayla, Rop en Thijmen – zitten op school en maken gedurende de dag allerlei dingen mee waarbij afval een rol speelt. Denk maar aan het koffiebekertje van de juf, mandarijnenschillen tijdens de lunch en een blikje drinken. Wat gebeurt er als we al dat afval niet netjes in de prullenbak gooien? Op een speelse wijze wordt in het verhaal duidelijk dat afval écht heel lang blijft liggen als we het op de grond gooien. Heeft u interesse in het boekje? U kunt het boekje opvragen door een e-mail te sturen naar marketing@milieuservice.nl.

Op welke manier besteed u op school aandacht aan afval en recycling? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

1 reactie op “Nieuw: educatieboekje over afval en recycling”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste onderwijsnieuws

Actief buitenspelen doe je zo!

Bewegen is goed voor de gezondheid én de ontwikkeling van kinderen. Kinderen zouden minimaal één uur per dag intensief moeten bewegen. Er rust dan ook een belangrijke taak op de schouders van het po en de buitenschoolse opvang: de zorg voor goede buitenspeelmogelijkheden. Gebruik deze tips om buitenspelen te stimuleren. In het kader van de …

Actief buitenspelen doe je zo! Read More »

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.