Home » Nieuw: educatieboekje over afval en recycling

Nieuw: educatieboekje over afval en recycling

Om recycling mogelijk te maken is het essentieel om afval te scheiden bij de bron. Maar wat kan er wel en niet gerecycled worden? En wat gebeurt er dan precies met die stapel oude kranten en plastic flessen? Wanneer kinderen het nut begrijpen van afval gescheiden weggooien, zullen ze dit eerder goed doen. Om die reden ontwikkelde Milieu Service Nederland een afvaleducatieboekje voor basisscholen.

Het verhaal in het boekje is naar het idee van Mary Bartels en haar dochter, die zelf juf is op een basisschool. De gebeurtenissen in het verhaal zijn toegankelijk en herkenbaar voor kinderen. Het verhaal is geschikt voor kinderen uit groep 4 en 5. De centrale boodschap is: door te zorgen dat we minder afval gebruiken en ons afval beter scheiden – zoals zakjes, doosjes, papiertjes, pakjes en blikjes – zorgen we voor een beter milieu.

Over het verhaal

Vier vrienden – Floor, Mayla, Rop en Thijmen – zitten op school en maken gedurende de dag allerlei dingen mee waarbij afval een rol speelt. Denk maar aan het koffiebekertje van de juf, mandarijnenschillen tijdens de lunch en een blikje drinken. Wat gebeurt er als we al dat afval niet netjes in de prullenbak gooien? Op een speelse wijze wordt in het verhaal duidelijk dat afval écht heel lang blijft liggen als we het op de grond gooien. Heeft u interesse in het boekje? U kunt het boekje opvragen door een e-mail te sturen naar marketing@milieuservice.nl.

Op welke manier besteed u op school aandacht aan afval en recycling? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Zo vergroot je ouderbetrokkenheid

Betrokken ouders dragen in grote mate bij aan de ontwikkeling van ieder kind. Met deze tips vergroot je de ouderbetrokkenheid.

Bekijk
Een spreker op een diploma-uitreiking

Column: Diploma-uitreiking

Directeur Danny Weeda bespreekt het vaste stramien van de diploma-uitreiking, met alle praatjes die daarin standaard voorkomen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.