Nieuw: educatieboekje over afval en recycling

0

Om recycling mogelijk te maken is het essentieel om afval te scheiden bij de bron. Maar wat kan er wel en niet gerecycled worden? En wat gebeurt er dan precies met die stapel oude kranten en plastic flessen? Wanneer kinderen het nut begrijpen van afval gescheiden weggooien, zullen ze dit eerder goed doen. Om die reden ontwikkelde Milieu Service Nederland een afvaleducatieboekje voor basisscholen.

Het verhaal in het boekje is naar het idee van Mary Bartels en haar dochter, die zelf juf is op een basisschool. De gebeurtenissen in het verhaal zijn toegankelijk en herkenbaar voor kinderen. Het verhaal is geschikt voor kinderen uit groep 4 en 5. De centrale boodschap is: door te zorgen dat we minder afval gebruiken en ons afval beter scheiden – zoals zakjes, doosjes, papiertjes, pakjes en blikjes – zorgen we voor een beter milieu.

Over het verhaal

Vier vrienden – Floor, Mayla, Rop en Thijmen – zitten op school en maken gedurende de dag allerlei dingen mee waarbij afval een rol speelt. Denk maar aan het koffiebekertje van de juf, mandarijnenschillen tijdens de lunch en een blikje drinken. Wat gebeurt er als we al dat afval niet netjes in de prullenbak gooien? Op een speelse wijze wordt in het verhaal duidelijk dat afval écht heel lang blijft liggen als we het op de grond gooien. Heeft u interesse in het boekje? U kunt het boekje opvragen door een e-mail te sturen naar marketing@milieuservice.nl.

Op welke manier besteed u op school aandacht aan afval en recycling? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER