Home » Nationaal Congres: Toetsen om te leren

Nationaal Congres: Toetsen om te leren

We toetsen veel in het onderwijs. Te veel? In ieder geval doen we te weinig met de uitkomsten van toetsing. Om die reden organiseren Malmberg en Bureau ICE op vrijdag 31 oktober het eerste Nationale Congres Toetsen om te leren.

Anders nadenken over toetsing
De dag staat geheel in het teken van een gedeelde visie: namelijk dat we anders moeten én kunnen toetsen om de kwaliteit en het rendement van het onderwijs te vergroten. We gebruiken uitkomsten van toetsen niet of nauwelijks als feedback. Feedback om leerlingen te laten groeien in hun kennis en vaardigheden; om docenten inzicht te geven in wat goed gaat en wat (nog) niet; om binnen secties onderwijskundiger te kijken naar de uitkomsten van het leren. We kunnen veel meer leren van toetsen als we anders gaan nadenken over toetsing.

Over het congres
Naast plenaire lezingen van Charlie Harrington (mededirecteur London/hoofd business development bij Knewton) en Maurits Hendriks (chef de mission Olympische Spelen 2012/2014), kunt u verschillende inspirerende en interactieve sessies bijwonen. Er zijn drie keuzerondes met de thema’s dagelijkse lespraktijk en toetsbeleid. Deze worden onder anderen verzorgd door onderwijsondernemer Claire Boonsta en wetenschapsjournalist Mark Mieras. De doelgroep van het congres zijn docenten, het management en toetscoördinatoren werkzaam in het voortgezet onderwijs.

Waarom deelnemen?

  • Toonaangevende sprekers & boeiende, interactieve sessies
  • Mogelijkheid gratis deel te nemen aan een masterclass
  • Mogelijkheid voor een mini-adviesgesprek over toetsen
  • Mogelijkheid om te discussiëren met experts en collega’s over het thema toetsen
  • Toegang tot alle presentaties en filmpjes na afloop van het congres

Het congres vindt plaats op vrijdag 31 oktober in Congrescentrum 1931 te ’s-Hertogenbosch. Kijk voor meer info op de congressite en schrijf u vandaag nog in. Het aantal plaatsen is beperkt.

Laatste onderwijsnieuws

De ideale les in 6 stappen

De ideale les een onhaalbaar streven? Allesbehalve. Soms is een eenvoudige aanpak heel effectief. Bekijk dit stappenplan maar eens.

Bekijk

Zo vergroot je ouderbetrokkenheid

Betrokken ouders dragen in grote mate bij aan de ontwikkeling van ieder kind. Met deze tips vergroot je de ouderbetrokkenheid.

Bekijk
Een spreker op een diploma-uitreiking

Column: Diploma-uitreiking

Directeur Danny Weeda bespreekt het vaste stramien van de diploma-uitreiking, met alle praatjes die daarin standaard voorkomen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.