Een initiatief van Malmberg

Afsluiting schooljaar 2021-2022

Belangrijk om te weten voordat de zomervakantie start.

Het schooljaar 2021-2022 zit er bijna op. We informeren je graag over zaken die van belang zijn voor werken met Pluspunt bij de afsluiting van dit schooljaar. En we kijken nog even terug en ook alvast vooruit.

Nieuw in Pluspunt 4

Ook voor groep 4 verschijnen volgend schooljaar katernen Spelenderwijs leren rekenen. Vorig jaar zijn ze toegevoegd voor groep 3 en komend schooljaar kunnen jullie ook in groep 4 de kracht van spel inzetten als de groep daarom vraagt. De katernen worden toegevoegd aan de blokinfo. Per les wordt concreet aangegeven op welk moment je welke spelactiviteit kunt inzetten ter aanvulling of vervanging van een lesonderdeel uit het reguliere aanbod. Het is uiteraard belangrijk dat de instructie en doorgaande lijn intact blijven. Met de handreikingen in het katern kun je tegemoetkomen aan de onderwijsbehoeften van de veelal nog jonge kinderen, zonder afbreuk te doen aan de doelen en didactiek van de rekenmethode. Deze katernen zijn gratis beschikbaar en worden vanaf augustus 2022 in de Blokinfo in Bingel toegevoegd.

Voor nieuwe collega’s

Krijg je volgend schooljaar nieuwe collega’s op school die Pluspunt 4 nog niet kennen? Wijs ze dan op de startwebinars die we speciaal organiseren voor leerkrachten die voor het eerst met deze methode gaan werken. In 45 minuten zijn ook zij dan op de hoogte van deze methode.

Volg- en analyseresultaten blijven niet bewaard

In de zomer schonen we de bewaarde gegevens in Bingel en de Resultatenmonitor op en maken de systemen klaar voor een nieuw schooljaar. Dit doen we, zodat je gedurende het schooljaar gewoon kunt blijven werken en we geen risico lopen dat ze niet of te traag werken.

Je kunt het resultaat van de kinderen van dit jaar wel bewaren en overdragen aan je collega door ze te printen. Dit kan nog tot 22 juli 2022.

Na de zomer bepaalt Bingel het niveau van het kind op dat moment via de peiltaken in ‘Eigen taken’. Op basis van die resultaten worden de vervolgtaken klaargezet speciaal voor het kind.

Geen digitale toetsen

Helaas zullen er bij de start van het nieuwe schooljaar nog geen digitale toetsen beschikbaar zijn bij De wereld in getallen. Digitale toetsen worden in de loop van het schooljaar kosteloos toegevoegd aan de Basis digitaal- en Basis papier-licentie. Vanaf dat moment kun je ze gebruiken als je dat wilt.

Tot die tijd toets je bij Basis papier met toetsboeken en gebruik je de Resultatenmonitor. Bij Basis digitaal is apart toetsen in principe niet nodig. In Analyse heb je continu inzicht in het niveau van het kind. Wil je bij Basis digitaal toch toetsen, dan kun je de toetsen ook vinden in de blokinfo in Bingel.

Op de website van Malmberg plaatsen we steeds de meest actuele informatie over toetsen.

Nieuwste lessuggesties

Nieuwste extra materialen

Uit het archief van Mijn Malmberg