Home » Input voor de schoolorganisatie nodig? Deze gesprekstool kan helpen

Input voor de schoolorganisatie nodig? Deze gesprekstool kan helpen

Met de gesprekstool ‘Anders organiseren’ komt een creatief gesprek op gang over hoe onderwijs anders georganiseerd kan worden.

Hoe werkt het?

De gesprekstool werkt met het beeld van een geheel nieuwe planeet: Gaia. Op deze planeet ga je de eerste school oprichten. Wat is je ideaal? Welke beelden van de schoolorganisatie heb je hierbij? Als deelnemer krijg je telkens twee scenario’s te zien waarbij kiezen verplicht is. Zo kom je los van je bestaande structuren, voorwaarden en oordelen. Hierbij staat het gesprek staat centraal in plaats van de oplossing. Maar met de input kun je verder werken aan het jaarplan.

Hoeveel deelnemers zijn er nodig?

De gesprekstool kan gebruikt worden in groepen van twee tot maximaal acht personen. Per scenario heb je 15 minuten de tijd.

Heb jij deze gesprekstool al eens ingezet op een studiedag? Of heb je een andere tip?

Laatste onderwijsnieuws

Zo vergroot je ouderbetrokkenheid

Betrokken ouders dragen in grote mate bij aan de ontwikkeling van ieder kind. Met deze tips vergroot je de ouderbetrokkenheid.

Bekijk
Een spreker op een diploma-uitreiking

Column: Diploma-uitreiking

Directeur Danny Weeda bespreekt het vaste stramien van de diploma-uitreiking, met alle praatjes die daarin standaard voorkomen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.