Home » Earth School: duurzaamheid in je les

Earth School: duurzaamheid in je les

Hoe kun je onnodig waterverbruik tegengaan? Wat zijn de gevolgen van grootschalige boskap? Je ontdekt het met je klas in Earth School, een Engelstalige onlineomgeving vol leerzaam videomateriaal en leuke opdrachten. Earth School is een speelse manier om leerlingen van 5 tot 18 jaar bewust te maken van duurzaamheid en de kwetsbaarheid van de aarde.

30 dagen op avontuur met Earth School

Het milieuprogramma van de Verenigde Naties, UNEP, ontwikkelde het lesprogramma samen met TED-Ed, de educatietak van TEDx. In 30 dagen leren kinderen over de aarde en duurzaamheid. Elke aflevering bestaat uit videomateriaal en een leuke quiz.

De onderwerpen zijn actueel en spreken kinderen aan: zo zoeken ze bijvoorbeeld uit welke materialen er in een smartphone zitten. Ook leren ze hoe wolken aan hun naam komen. En hoe groot de oceaan is.

Het lesprogramma richt zich op kinderen van 5 tot 18 jaar. Maar omdat het programma volledig Engelstalig is, is het voor kinderen tot een jaar of 9 moeilijker te begrijpen.

Duurzaamheid in de klas

Digitale lesprogramma’s passen helemaal in deze tijd. En duurzaamheid is een thema dat wereldwijd leeft, juist onder kinderen. Om die redenen hebben ruim dertig organisaties hun kennis in één lesprogramma gebundeld. Onder meer het Wereld Natuur Fonds, National Geographic en de BBC werkten mee aan Earth School.

Alle dertig afleveringen kun je bekijken via ed.ted.com/earthschool

Heeft jouw klas Earth School gevolgd? Deel jullie ervaringen via onderstaand formulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een escalatieladder in de klas?

De escalatieladder is een populaire manier om een conflict in kaart te brengen. Maar: wat kun je nou met zo'n ladder? In dit artikel lees je er alles over.

Bekijk
Een meisje zit in het gras te lezen

Boekentips juli 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.