Home » Docent Nederlands Matijs Lips wint Talent Docent Trofee 2015

Docent Nederlands Matijs Lips wint Talent Docent Trofee 2015


Matijs Lips, docent Nederlands aan het Dr. Nassau College in Beilen, ontving woensdag uit handen van schrijfster Caja Cazemier de Talent Docent Trofee 2015. Voor het vierde achtereenvolgende jaar reikt Malmberg deze trofee uit. De trofee zet getalenteerde en ondernemende docenten Nederlands in het voortgezet onderwijs in het zonnetje.

Lips wint de trofee vanwege zijn vernieuwde en creatieve manier van doceren. Door volledig digitaal te onderwijzen weet hij zijn leerlingen te enthousiasmeren voor de Nederlandse taal. Daarmee is Lips een voorloper op het gebied van modern lesgeven. “Ik ben enorm verrast en vind het fijn om bevestiging te krijgen op mijn visie op het onderwijs. Al moeten we met z’n allen de blik op de toekomst houden door nieuwsgierig en open minded te blijven. Het onderwijs van nu is immers niet het onderwijs van morgen”, aldus Lips.

Malmberg, uitgever van de lesmethode Talent, reikt de jaarlijkse Talent Docent Trofee voor de vierde keer uit. De trofee vormt een erkenning voor docenten Nederlands die zich onderscheiden en op een bijzondere manier het vak Nederlands voor hun leerlingen in het voortgezet onderwijs aantrekkelijk maken. Volgens Malmberg is Matijs Lips dit jaar de terechte winnaar. Wendy van Krimpen, uitgever Nederlands bij Malmberg: “Matijs Lips weet via moderne technieken zijn leerlingen te motiveren voor de Nederlandse taal. Hij toont lef door volledig digitaal te werken en daar zijn eigen draai aan te geven, om zo zijn leerlingen uit te dagen.”

Over Talent
Talent is de lesmethode Nederlands voor het voortgezet onderwijs van Malmberg. Door de frisse, vernieuwende aanpak is Talent de snelst groeiende lesmethode Nederlands in het voortgezet onderwijs. Malmberg ontwikkelt de lesmethode Talent in nauwe samenwerking met docenten Nederlands.

Over Malmberg
Onderwijs legt een basis voor een kansrijke toekomst. Malmberg gelooft in docenten als bron van inspiratie en ondersteunt hen om het beste uit zichzelf én uit hun leerlingen te halen. Malmberg werkt samen met enthousiaste onderwijsexperts aan leeroplossingen die in de lespraktijk zijn getoetst. Speciaal voor het basis-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs geeft Malmberg leermiddelen uit die op school én thuis kunnen worden gebruikt. Door het brede aanbod, de kwaliteit en vernieuwing wil Malmberg het onderwijs én de leerling verder helpen.

Laatste onderwijsnieuws

De ideale les in 6 stappen

De ideale les een onhaalbaar streven? Allesbehalve. Soms is een eenvoudige aanpak heel effectief. Bekijk dit stappenplan maar eens.

Bekijk

Zo vergroot je ouderbetrokkenheid

Betrokken ouders dragen in grote mate bij aan de ontwikkeling van ieder kind. Met deze tips vergroot je de ouderbetrokkenheid.

Bekijk
Een spreker op een diploma-uitreiking

Column: Diploma-uitreiking

Directeur Danny Weeda bespreekt het vaste stramien van de diploma-uitreiking, met alle praatjes die daarin standaard voorkomen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.