Home » Boekenweek van Jongeren

Boekenweek van Jongeren

Ook dit jaar gaat Malmberg weer samenwerken met het CPNB tijdens de Boekenweek van Jongeren. De auteurs van 2021 zijn bekend! Splinter Chabot en Khalid Boudou en graphic novelmaker Aimée de Jongh schrijven voor 3PAK, het geschenk van de Boekenweek van Jongeren, drie korte verhalen die jongeren aanspreken.

Jongeren krijgen vaak te horen dat ze meer moeten lezen. Maar wat wil je nu écht lezen als je tussen de 15 en 18 jaar bent? Dat kunnen jongeren goed zelf beslissen. Dit jaar bepalen jongeren daarom hoe hun Boekenweek eruit ziet: een Boekenweek van Jongeren. Via sociale media, een online panel en school helpen ze beslissingen te nemen. Zodat zij straks tegen andere jongeren kunnen zeggen: dit wil jij lezen!

Boekwinkels, bibliotheken en scholen geven tijdens de Boekenweek van Jongeren ruim honderdduizend exemplaren van 3PAK gratis weg aan leerlingen in de bovenbouw, van (v)mbo tot vwo. De Boekenweek van Jongeren is dit jaar van 17 t/m 26 september. Literatour, de tournee van verschillende auteurs langs scholen, vindt plaats van 14 t/m 18 februari 2022.

Boekentips! Het Beste Boek voor Jongeren

Het Beste Boek voor Jongeren wordt ieder jaar uitgereikt om de aandacht te vestigen op goede en leuke boeken, geschikt voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. De prijs bekroont boeken van hoge kwaliteit die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren en die zo het leesplezier aanwakkeren.

De tien meest aansprekende boeken van het afgelopen jaar maken kans op de titel Beste Boek voor Jongeren. Deze tien zijn door een vakjury speciaal aanbevolen voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. Het is dan aan een jury van jongeren om deze tien titels te lezen en te bepalen welk boek het beste is.

Genomineerden

  • Confrontaties – Simone Atangana Bekono (Lebowski)
  • Strovuur – Gerwin van der Werf (Atlas Contact)
  • Bart – Ap Dijksterhuis (Prometeus)
  • Auxiety – Dieuwertje Heuvelings (Das Mag)
  • Confettiregen – Splinter Chabot (Spectrum)
  • Stilte heeft een eigen stem – Ruta Sepetys (Luitingh-Sijthoff)
  • Erebos ontwaakt – Ursela Poznanski (Lemniscaat)
  • Op het geniale af – Benedict Wells (Meulenhoff)
  • Rosie Jack – Mel Darbon (Blossom Books)
  • De ballade van slangen en zangvogels – Suzanne Collins (Van Goor)

Meer informatie:

boekenweekvanjongeren.nl

Artikel: Boekenweek van Jongeren

Laatste onderwijsnieuws

De ideale les in 6 stappen

De ideale les een onhaalbaar streven? Allesbehalve. Soms is een eenvoudige aanpak heel effectief. Bekijk dit stappenplan maar eens.

Bekijk

Zo vergroot je ouderbetrokkenheid

Betrokken ouders dragen in grote mate bij aan de ontwikkeling van ieder kind. Met deze tips vergroot je de ouderbetrokkenheid.

Bekijk
Een spreker op een diploma-uitreiking

Column: Diploma-uitreiking

Directeur Danny Weeda bespreekt het vaste stramien van de diploma-uitreiking, met alle praatjes die daarin standaard voorkomen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.