Juf & Meester

Alles voor jouw les

Taal

Van de makers van Staal en Taal actief

Voor je les

Lessuggesties

Inuit in traditionele kleding

Eskimo’s of Inuit?

Sinds de totstandkoming van het thema Eskimo’s in Staal ruim tien jaar geleden, is er een discussie ontstaan. Wat is de juiste benaming?

Bekijk

Met de lessuggesties maak je jouw les nog leuker! De lessuggesties worden je aangeboden door Taal actief en Staal, maar je kunt ze ook gebruiken als je met een andere methode werkt.

Bij je methode

Extra materiaal

Werk je met een taalmethode van Malmberg? Gebruik dan de handige extra materialen zoals jaarplanningen, groepsplannen, tips van andere leerkrachten afgestemd op jouw methode.

Nieuws

Start je schooljaar goed

Werk je met Staal of Taal actief? Gebruik dan onderstaande tips om je schooljaar goed te starten.

Starten met Taal actief 5

. Misschien heb je eerder gewerkt met deze methode, misschien is de methode nieuw voor je. Het komende jaar ga je de methode beter leren kennen en hem gebruiken zoals het bij jouw klas het beste past. Dat heeft tijd nodig. Om je op weg te helpen, hebben we een snelstart document voor je gemaakt.

Bekijk

Aangeboden door Taal actief en Staal

Deze pagina word je aangeboden door Taal actief en Staal, de taalmethodes van Malmberg. Wil je meer weten over deze methodes? Kijk dan op malmberg.nl.

Staal logo

Alles voor jouw les Taal

Met de lessuggesties maak je jouw les nog leuker! De lessuggesties worden je aangeboden door Taal actief en Staal, maar je kunt ze ook gebruiken als je met een andere methode werkt. De overige materialen zoals jaarplanningen, en groepsplannen zijn afgestemd op jouw methode.

Lessen bij Kinderboekenweek 2023

De Kinderboekenweek is een mooie gelegenheid om kinderen te stimuleren om meer te lezen. Deze lessuggesties helpen je daarbij.

Bekijk

Laatste onderwijsnieuws

Studenten achter een laptop

Passende kerndoelen voor álle leerlingen

Onderwijs moet toegankelijk én inhoudelijk relevant zijn voor álle leerlingen, met passende kerndoelen en inhouden. Zo zetten de betrokkenen zich hiervoor in.

Bekijk
staand vergaderen

8 tips: Anders vergaderen

Sluipt de sleur soms stiekem in jullie vergaderingen? Werken jullie altijd maar routinematig de agenda af? Doe nieuwe inspiratie op met deze tips om anders te vergaderen.

Bekijk