Home » Winnen: ‘Oorlogswinter’ In makkelijke taal

Winnen: ‘Oorlogswinter’ In makkelijke taal

Op 4 mei herdenkt Nederland alle Nederlandse slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog.
Het is 50 jaar geleden dat de jeugdroman Oorlogswinter van Jan Terlouw uitkwam. Een boek dat sindsdien voor veel generaties jongeren diende als eerste kennismaking met de verschrikkingen van WO2. Helaas is lezen voor veel mensen steeds minder vanzelfsprekend. De groep mensen die lezen lastig vindt, wordt alleen maar groter. Hierdoor missen sommigen een bepaalde mate van basiskennis en inlevingsvermogen.

Daarom heeft Uitgeverij Eenvoudig Communiceren een vereenvoudigde versie van Oorlogswinter gemaakt. Zo kan iedereen, ongeacht lees- of taalniveau, lezen over de angst en spanning die men voelde ten tijde van de oorlog. Een situatie die voor veel mensen vandaag de dag reëler dan ooit is.

Wil jij dit boek winnen?

Vertel ons dan hoe jij het thema oorlog in de klas bespreekbaar maakt. Stuur je antwoord naar: redactie@malmberg.nl. Wie weet win jij de vereenvoudigde versie van Oorlogswinter voor jouw klas!

Bekijk ook deze lessuggestie van Argus Clou over de Tweede Wereldoorlog

Lessuggestie Thema Tweede Wereldoorlog Argus Clou Geschiedenis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste onderwijsnieuws

Een jongen die boeken uit een boekenkast pakt

Boekentips september 2023

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.