Een initiatief van Malmberg

Tip: Kennisnet checklist voor functionele ict-eisen


Aan welke functionele eisen voldoet een moderne en toekomstbestendige ict-infrastructuur? Veel scholen vinden het lastig een antwoord op zulke vragen te formuleren. Om die reden publiceerde Kennisnet onlangs de checklist ‘Eisen aan een toekomstvaste ict-infrastructuur’.

De checklist ‘Eisen aan een toekomstvaste infrastructuur’ helpt scholen om een goede vertaalslag te maken van onderwijsambities naar technische voorzieningen. Dit is cruciaal voor effectief gebruik van ict, dat het onderwijs maximaal ondersteunt. De checklist helpt om discussies binnen schoolbesturen te structureren en om bevindingen eenvoudig en helder vast te leggen.

Heldere eisen
Goed uitgewerkte eisen helpen leveranciers om het best passende aanbod te doen. Ook kunnen aanbieders beter een passend aanbod samenstellen als er een heldere beschrijving is van huidige voorzieningen en reeds bekende, gewenste uitbreidingen. Het loont dus om tijd te investeren in het formuleren van een heldere vraag aan de markt.

Verder draagt een goede vraag eraan bij dat meerdere bedrijven aanbiedingen doen die goed te vergelijken zijn. Op basis daarvan kunnen besturen en scholen vervolgens de juiste ict-voorzieningen kiezen met de beste prijs-kwaliteitverhouding.’ (bron: Kennisnet)

Download hier de checklist ‘Eisen aan een toekomstvaste ict-infrastructuur’

Hoe wordt de ict-infrastructuur op uw school vormgegeven? Heeft u daar als docent ook invloed op? Of zou u daar graag invloed op willen hebben? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.