Een initiatief van Malmberg

Stappenplan: een rookvrij schoolterrein

Rookvrij schoolplein

Ziet roken doet roken. Daarom moeten vanaf 2020 alle schoolterreinen rookvrij zijn. Al willen veel scholen dat nu al voor hun medewerkers en leerlingen.
Gezondeschool.nl ontwikkelde een infographic met alle feiten over roken en een stappenplan om het schoolplein voor eens en voor altijd rookvrij te maken.

Wist je dat de helft van de jongeren hun eerste sigaret op het schoolplein rookt? En dat zeven van de tien rokers al voor zijn achttiende is begonnen? Deze en meer feiten lees je in onderstaande infographic over roken. Veel feiten zijn inmiddels algemeen bekend, maar je kunt ze niet vaak genoeg herhalen. Print onderstaande infographic uit als je het gaat hebben over het antirookbeleid binnen de school:

rookvrij

Stappenplan
Heb je behoefte aan concrete handvatten met betrekking tot het stoppen van roken op het gehele schoolterrein? Download dan het stappenplan ‘Het is tijd voor een rookvrij schoolterrein’ van Gezondeschool.nl.

Is de schoolomgeving waar jij werkt al helemaal rookvrij? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.