Een initiatief van Malmberg

Onderwijstips juni 2013

Onderwijs van Morgen selecteert maandelijks de cursussen, congressen, boeken en andere evenementen die voor u als docent in het voortgezet onderwijs de moeite waard zijn. Met deze maand o.a. de Studiedag “Breingericht leren en het boek: Wat is goed onderwijs?

Boek: wat is goed onderwijs?
“Wat is goed onderwijs?’ Deze vraag blijft de gemoederen volop bezighouden. Gelukkig maar, want zonder discussie over deze vraag is er ook geen goed onderwijs. In dit boek vind je niet ‘de definitieve waarheid’ over goed onderwijs. Die waarheden zullen we telkens opnieuw moeten formuleren op basis van relevante en actuele kennis. Auteur Ruud Klarus is als lector verbonden aan de faculteit educatie van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen.

 

Studiedag “Breingericht leren” op 18 juni
Vragen over verhoging van de studieresultaten, het bevorderen van de motivatie van de student, drugs- en alcoholgebruik onder jongeren en het begeleiden van studenten bij hun studiekeuze , hebben al snel een relatie met de ontwikkeling van het brein. Zelfs verliefdheid zit niet in je buik maar in je hoofd! Belangrijk aspect voor het leren lijkt momenteel de interesse en de motivatie voor een actie te zijn en minder het “nog niet af zijn” van de pre-frontale hersenkwab.
Tijdens deze studiedag staan de praktische mogelijkheden voor een docent in het MBO om breingericht onderwijs te verzorgen centraal.

Digiwijzer in het onderwijs op 21 juni
Stichting Praktijkleren en Consortium Beroepsonderwijs organiseert de docentendag “Digiwijzer in het onderwijs”, voor docenten in het (V)MBO. Op deze dag kunt u kennismaken met de mogelijkheden van: Google, YouTube, PowerPoint, Prezi en Symbaloo.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.