Een initiatief van Malmberg

Onderwijs Film Festival in Rotterdam

Hans Neven en Henk Sissing zijn beide verstokte onderwijsliefhebbers. Zij kennen elkaar al sinds de lagere school in Rotterdam-Zuid. Samen zagen zij enige jaren geleden de film Être et Avoir. Naar aanleiding van deze schitterende onderwijsfilm besloten ze op zoek te gaan naar andere onderwijsfilms.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruim 200 onderwijsfilms
Die zoektocht is volledig uit de hand gelopen. Hans en Henk beschikken inmiddels over zo’n 200 onderwijsfilms en onderwijsdocumentaires over vele onderwerpen van over de hele wereld. De verzameling bevat films en documentaires die in Nederland nog nooit vertoond zijn en in het buitenland prestigieuze prijzen hebben gewonnen. Maar wat doe je met zoveel mooie films en documentaires? In de eigen huiskamer bekijken met andere onderwijsvrienden uiteraard! Het idee voor een onderwijsfilmfestival diende zich aan. Inspirerende, ontroerende en vermakelijke onderwijsfilms en –documentaires moet je niet voor jezelf houden, maar delen met collega’s uit het onderwijs. En dat delen met anderen doen deze twee geboren Rotterdammers uiteraard in Rotterdam.

Unieke kans voor een Film Festival
Fred Feuerstake, directeur van de PABO Hogeschool Rotterdam, was meteen enthousiast en de rest van de directie zag het plan ook zitten. In het kader van de Nationale Onderwijsweek en de Dag van de Leraar, zag de Hogeschool Rotterdam het als een unieke kans om op 8 en 9 oktober het eerste Rotterdams Onderwijs Film Festival te organiseren. Een geweldig initiatief waar een uniek beeld wordt neergezet van onderwijs in verschillende landen en culturen. Een must-see voor iedereen met passie voor het onderwijs.

10 gratis entreekaarten
Het ROFF stelt 10 gratis entreekaarten beschikbaar voor lezers van Onderwijsvanmorgen.nl. Mail uw antwoord op onderstaande vraag naar het ROFF en maak kans op 2 gratis entreekaarten voor 8 of 9 oktober.

“In welke film, die tijdens het Rotterdams Onderwijs Filmfestival wordt vertoond, wordt een leraar van middelbare leeftijd hopeloos verliefd op een van zijn leerlingen?”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.