Een initiatief van Malmberg

Onderwijs-apps: Welke gebruikt u?

Door de komst van smartphones en tablets is de ontwikkeling van apps in een stroomversnelling gekomen. Overal is wel een app beschikbaar voor. Erg handig, maar het zijn er zoveel dat het soms lastig kiezen is. Wat vindt u nou echt een goede onderwijs-app? Hieronder alvast een kleine selectie van Onderwijs van Morgen.

Samenwerken met Wunderkit
Wunderkit is de gelijknamige app van het populaire online samenwerkingsplatform. U kunt verschillende projectgroepen aanmaken en uw collega’s daarvoor uitnodigen. Zo kunt u gezamelijk werken aan projecten, e-mailen, to do-lijsten maken, memo’s noteren en onderling taken coördineren. Ook kunt u, net als op Facebook, statusupdates toevoegen om uw collega’s op de hoogte te houden van uw werkzaamheden. (gratis; alleen voor iPhone en iPad)

Didactiek
De OMJS werkvormen-app bevat ruim veertig verschillende didactische werkvormen die u zo kunt inzetten tijdens de les. Erg handig voor als u zelf even geen inspiratie heeft. Daarnaast staan er ook een aantal werkvormen in, die u kunt toepassen om de leerlingen kennis te laten maken met elkaar. U kunt per doelstelling van de les zoeken naar een bijpassende werkvorm. (€1,59; iPhone  en Android)

Zit dat zo!
Misschien wel de allerleukste app – voor leerling én docent – is ‘How Stuff Works’ van de gelijknamige website. Hier vind je uitleg over de meest uiteenlopende (actuele) onderwerpen. In tekst, video en animatie leggen de makers in begrijpelijk Engels uit hoe elektriciteit werkt. Of hoe je liedjes sampled. Wat Nostradamus voor voorspellingen heeft gedaan over 2012 en wat een hypotheek nou eigenlijk precies is. Hier vindt u altijd wel een aangename toevoeging aan uw les. (gratis; iPhone, iPad en Android)

Ook wij zijn bezig met de ontwikkeling van onderwijs-apps. Zo heeft u met het eBook Pack toegang tot alle lesboeken van het voortgezet onderwijs. Wat is uw favoriete app? En waarom? Reageer op deze publicatie en deel uw tips en suggesties met ons en uw onderwijscollega’s!

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

11 Responses

  1. Ik gebruik de teacher tool voor de iPad, geweldige app voor klassenlijsten, foto’s, invullen en bijhouden cijfers, roosters, absenten, notities. Het vervangt het mijn agenda en meer.

  2. Socrative is inderdaad een leuke site om te gebruiken. Je kunt van alles aan de leerlingen vragen. Wel goed opletten op de “valsspelers”

  3. Sinds gisteren is er ook een super gave Energizers App beschikbaar voor docenten. De digitale equivalent van de succesvolle Energize-boeken 1-2-3-4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.