Een initiatief van Malmberg

Mijn Malmberg is vernieuwd: al je onderwijsmateriaal op één plek

Tijdelijk zonder inlog

Bij Malmberg denken we voortdurend met je mee over jouw uitdagingen. Over wat je nodig hebt om het beste uit jezelf en de kinderen te halen. Samen met jou willen we werken aan de oplossingen van vandaag en morgen. Daarom staat Mijn Malmberg nu op Onderwijs van Morgen.

De grootste winst voor jou: al het onderwijsnieuws, extra lesmaterialen bij jouw Malmberg methode, én dagelijkse onderwijs-inspiratie op één plek.

Mijn Malmberg Basisonderwijs vind je vanaf nu op Onderwijs van Morgen

Voortaan vind je de lessuggesties en de handige extra materialen bij jouw Malmberg methode, naast het onderwijsnieuws en de inspirerende artikelen van Juf & Meester op één onderwijsplatform.

Dit is er anders

1. Vind snel het juiste materiaal

Door de nieuwe inrichting van Mijn Malmberg vind je gemakkelijk het materiaal dat jij nodig hebt. Een nieuwe manier om de materialen te filteren op de methodepagina helpt je daarbij.

2. Alles van één methode op één pagina.

Of je nu met versie 3 of versie 4 van bijvoorbeeld Pluspunt werkt; je vindt al het lesmateriaal samen op de pagina van Pluspunt. Je hoeft alleen maar een vinkje te zetten als je het materiaal van slechts één versie wilt zien.

3. Lessuggestie of Extra materiaal

Door een vinkje te plaatsen bij ‘Type’ bepaal je met een druk op de knop of je lessuggesties of extra materiaal te zien krijgt.

4. Alle onderwerpen in één oogopslag

In het filter zie je in één oogopslag bij welke onderwerpen er materiaal beschikbaar is. Plaats eenvoudig een vinkje bij het onderwerp waar je materiaal bij zoekt en het filter doet de rest.

5. Lessuggesties rondom een thema

Soms worden er lessuggesties omtrent een thema gemaakt. Als je bijvoorbeeld een leuke les zoekt voor Karakter tijdens de feestdagen, dan plaats je een vinkje bij ‘Kerst’. Je vindt dan de lessuggestie ‘Kersttekst voor theaterlezen’.

6. Zoekwoord

Het is ook mogelijk binnen het filter een zoekterm op te geven. Als je bijvoorbeeld bij Staal een lessuggestie over spreekwoorden zoekt, dan kun je een vinkje zetten bij ‘groep 6’, ‘Lessuggestie’ en het zoekwoord ‘spreekwoorden’ in te vullen om de lessuggestie ‘Hond in de pot’ te vinden.

7. Hulp bij het filteren

Als je een combinatie van filters hebt gebruikt waar geen materiaal voor beschikbaar is, dan krijg je een melding om een andere combinatie te proberen. Je kunt bijvoorbeeld niet het vinkje ‘Lessuggestie’ combineren met een onderwerp uit het rijtje van ‘Extra materialen’.

Tijdelijk zonder inlog

Om iedereen kennis te laten maken met ons nieuwe platform zijn de materialen van Mijn Malmberg tijdelijk zonder inlog toegankelijk.

Waarom is Mijn Malmberg op Onderwijs van Morgen geplaatst?

We willen jou zoveel mogelijk inspireren en ondersteunen in jouw passie voor het onderwijs. Daarom schrijven we over de ontwikkelingen in het onderwijs zodat jij op de hoogte blijft. We maken lessuggesties, zodat jij je lessen snel en gemakkelijk kunt afwisselen met nieuwe lesstof. En we helpen je met de beste tips & tricks van en voor leerkrachten. En in de columns van Juf & Meester lees je over de dagelijkse ervaringen van anderen uit het onderwijs.

Al deze informatie stond tot voor kort op verschillende plekken, maar nu voegen we alles samen, zodat jij op één plaats terecht kunt voor alles voor jouw dagelijkse lespraktijk.

Uiteraard hebben we de nieuwe Onderwijs van Morgen getest bij leerkrachten. We hopen dat jij net zo enthousiast bent als zij!

We blijven Onderwijs van Morgen verder ontwikkelen en dat doen we graag samen met jou. Binnenkort doen we dan ook een oproep om mee te denken over dit onderwijsplatform.

Naar Mijn Malmberg

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

2 Responses

    1. Hoi Nazli,
      Leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent over Malmberg. We hebben zeker methodes voor begrijpend lezen! Hier lees je alles over Grip op lezen. Of kijk bij Leeslink. Leeslink heeft vanaf het nieuwe schooljaar een volledig vernieuwde aanpak. Je kunt ook kijken bij de lessuggesties van Leeslink en Grip op lezen. Zo krijg je alvast een indruk van beide methodes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.