Een initiatief van Malmberg

Makkelijke lesvoorbereiding met Weebly

Er gaat dagelijks veel tijd zitten in de lesvoorbereiding: Op internet vindt u bijvoorbeeld een hele serie filmpjes die verdieping geven aan de stof in het lesboek. En het zou voor het komende hoofdstuk eigenlijk ook wel heel handig zijn als de leerlingen al het extra bronmateriaal, alle hand-outs, de opdrachten én additionele informatie (zoals bijvoorbeeld de toetsdata) op één online plek kunnen vinden. Dat kan heel gemakkelijk met Weebly.

 

Het is duidelijk dat u als docent te maken heeft met een stortvloed aan bestanden die allemaal ergens opgeslagen en gecategoriseerd moeten worden. En als u met een vaste lesmethode werkt komen dezelfde onderwerpen jaarlijks terug. U slaat interessante bronnen op om te gebruiken in uw les, maar een jaar later is het toch weer (en vaak zelfs tevergeefs) zoeken naar dat ene bestandje of filmpje. De oplossing? ‘Gewoon’ uw eigen webpagina’s maken waar u alles, van videomateriaal tot PowerPointpresententaties en documenten, op kunt slaan.

 

Met Weebly maakt u, al dat niet openbaar, gemakkelijk een mooi verzorgde webpagina. Zo kunt u persoonlijke opslagpagina’s maken die u kunt beveiligen met een wachtwoord, of u kunt een pagina met bijvoorbeeld alle huiswerkopdrachten voor uw leerlingen maken. Zo hebben zij overal en altijd toegang tot alle opdrachten, bronnen (zoals filmpjes en slideshows) en toetsdata en kunnen ze altijd en overal aan de slag.

 

En daar heeft u helemaal geen kennis van html voor nodig. Weebly werkt namelijk met het zogenaamde drag and drop-systeem: U klikt een functiepictogram naar keuze aan, sleep het naar de plek op de pagina waar u het wil hebben en laat het weer los. Upload vervolgens op die plek foto’s, filmpjes, tekstdocumenten of wat u maar wil en u bent klaar.

 

Onderwijs Van Morgen heeft twee gratis handleidingen (inclusief beeldmateriaal) gemaakt: Een voor u als docent en een voor uw leerlingen. Daarnaast hebben we alle mogelijkheden voor u op een rijtje gezet in een verzorgde PDF (zie rechterafbeelding). Zo kunt u meteen gaan ontdekken wat Weebly voor u kan betekenen in de les(voorbereiding)!

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

7 Responses

 1. Beste N. Zeidabadi,

  Er staan geen onjuistheden in dit artikel maar er staat alleen niet vermeld dat het geld kost om een pagina te beveiligen met een wachtwoord. Dat zal ik z.s.m. aan het artikel toevoegen. Bedankt voor de opmerking!

  Groet,

  Renée Conradi – redacteur OVM

 2. Mooie to-the-point overzicht van allerlei webtools vind je hier.
  http://www.freetech4teachers.com/2012/04/11-free-tools-for-creating-websites-and.html

  Waarom kiest OVM voor Weebly? Zo geweldig vind ik deze tool niet. De meeste toepassingen moet je voor betalen. De gratis versie is gewoon een website zoals er zo veel zijn.

  Een eigen website maken om je werk in te leveren hoef ik bij mijn vmbo-leerlingen niet mee aan te komen. Veel te ingewikkeld,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.