Een initiatief van Malmberg

Lesidee Prinsjesdag

Een belangrijk moment in Nederland is Prinsjesdag. Dan presenteert de regering haar begroting voor het volgende jaar. Hoe gaat die eruit zien? Wat betekenen de maatregelen voor mij? Hoe zit dat met het koffertje? Benadrukt u de geschiedenis, de economische gevolgen, de culturele rijkdom, de locaties of gaat het u om een maatschappelijke discussie? Laat u inspireren door één of meer van de vele, soms vakoverstijgende, lesideeën rondom dit kleurrijke thema; Prinsjesdag!

 

• In het scorm-bestand vindt u een korte quiz over Prinsjesdag om samen met uw leerlingen te spelen of uw leerlingen zelf mee aan de gang te laten gaan.
• In dit bestand vindt u dezelfde korte quiz, maar dan in een PDF-bestand. Speciaal voor docenten die niet met een ELO werken. Bij dit bestand hoort ook een correctiemodel.
• Op dit bronnenblad vinden uw leerlingen informatieve links, onderverdeeld in de onderwerpen geschiedenis, bezuinigen, werkstuk, effecten, hoedjesparade, de route van de gouden koets en lekken.
• Dit bronnenblad is speciaal voor docenten. Het is iets uitgebreider dan het bovenstaande, omdat het bronmateriaal is aangevuld met handige lestips voor docenten.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

4 Responses

  1. De zip bevat dezelde informatie als het Wordbestand met de quiz. De meeste ELO’s zullen bij het importeren van de zip dit zelf gaan uitpakken en gereed maken voor de eigen omgeving.
    Wie dat niet kan of wil ,kan de zip uitpakken en vervolgens het flashbestand openen. Meestal wordt dit gekenmerkt door het icoon van uw internetbrowser.

  2. De zip bevat dezelde informatie als het Wordbestand met de quiz. De meeste ELO’s zullen bij het importeren van de zip dit zelf gaan uitpakken en gereed maken voor de eigen omgeving.
    Wie dat niet kan of wil ,kan de zip uitpakken en vervolgens het flashbestand openen. Meestal wordt dit gekenmerkt door het icoon van uw internetbrowser.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.