Een initiatief van Malmberg

Filosofen over onderwijsvernieuwing en ict

Onlangs verscheen op Kennisnet een interessant interview van Marjolein de Cocq met de jonge docenten én filosofen Simon Verwer en Eke Rebergen. De heren bevragen de status quo in het huidige onderwijsdebat. Onder andere op het gebied van ict en de invulling van het onderwijs. Verwer: “Wij zeggen niet dat ict de oplossing is. Goed onderwijs is ook gymmen, ook frutselen, ook buitenspelen. Maar er kan meer dan nu worden gewerkt met digitale middelen.”

Samen vormen Verwer en Rebergen De Denkfiguren: een onafhankelijke denktank voor Research en Development in het Nederlandse onderwijs. “‘Wij zoeken verfrissend positieve en doordachte vergezichten voor de alledaagse onderwijspraktijk’, aldus de website. En dat doen ze op allerlei manieren, gebruik makend van filosofische methoden, door onderzoek, docenten- en bestuurdersworkshops en lezingen en via blogs. Vanuit eigen passie, interesse en nieuwsgierigheid.”

Benieuwd geworden? Lees hier, op de website van Kennisnet, het hele artikel.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.