Een initiatief van Malmberg

ExamenOverzicht: korte en bondige samenvattingen

Begin mei is het weer zo ver. Dan beginnen de eindexamens in het voortgezet onderwijs. Voor de meeste leerlingen een ontzettend spannende periode waarin de juiste hulp en ondersteuning gewenst is. Het nieuwe initiatief ExamenOverzicht biedt samenvattingen, oefenexamens en examentips om havo- en vwo-leerlingen te ondersteunen bij de voorbereiding op hun examens.

Gecheckt door docenten
Vaak is er op internet geen sprake van professionele kwaliteitscontrole voor samenvattingen. Als leerling weet je niet of een samenvatting echt goed is. Daarnaast moet een samenvatting ook overzichtelijk en in heldere, begrijpelijke taal geschreven zijn. De samenvattingen op ExamenOverzicht zijn geschreven door leerlingen en op inhoud gecheckt en daar waar nodig aangepast door docenten uit het werkveld. Zo leren eindexamenkandidaten in hun eigen taal en staan docenten samen met ExamenOverzicht garant voor de kwaliteit van de uittreksels.

Kort en bondig
De samenvattingen zijn gebaseerd op de syllabi die het College voor Examens jaarlijks per vak samenstelt. Zo leren leerlingen alleen wat ze echt moeten weten. Mede daardoor zijn de samenvattingen – met een gemiddelde van veertig pagina’s – relatief kort en bondig. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een aantal oefenvragen die zijn gebaseerd op examens uit voorgaande jaren. Zo raakt de leerling bekend met de vraagstelling op het eindexamen in combinatie met het leren van de theorie. De samenvattingen kosten €9.95 per stuk en worden dan hardcopy thuis bezorgd.

Over ExamenOverzicht
ExamenOverzicht is een initiatief van drie recent afgestudeerden aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daar kwamen de drie ex-klasgenoten dan ook op het idee voor hun onderneming. Indertijd had je op de universiteit samenvattingen die werden geschreven door studenten en nagekeken door docenten. De samenvattingen waren toegespitst op één vak en alleen voor de Erasmus Universiteit. Zo wist je zeker dat de samenvattingen betrouwbaar en van goede kwaliteit zouden zijn. Deze samenvattingen waren onder studenten enorm populair als hulpmiddel ter voorbereiding op de tentamens. ExamenOverzicht bouwt voort op dit idee door landelijk kwalitatief goede samenvattingen te bundelen onder één naam.

Ben jij al bekend met de samenvattingen van ExamenOverzicht? Wat vind je er van? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

 

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

4 Responses

  1. Ook De TalentenAcademie van SVOPL brengt dit jaar weer een gidsje uit met allerlei tips, tricks en links voor eindexamenkandidaten:http://bit.ly/1hKlYC7 Door het als word-bestand aan te vragen (t.seeverens@svopl.nl) kun je het als school helemaal personaliseren en aanvullen met eigen teksten, links, video’s en foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.