Een initiatief van Malmberg

Een klas vol lettervreters

Technisch lezen

Succesbeleving is enorm belangrijk voor de leesmotivatie van kinderen. En voor die succesbeleving is het centraal stellen van één leesdoel een vereiste. Dit lesdoel staat duidelijk in het leeswerkboek en de kinderen gaan er gericht mee aan de slag. Eerst met woord- en zinsoefeningen en daarna met een leestekst op maat. De stappen die ze in de les maken worden bovendien inzichtelijk door een persoonlijk meetmoment aan het begin en het einde van de les. Tot slot kunnende kinderen in verschillende samenleesvormen, zoals duo-lezen en theaterlezen, laten zien wat ze kunnen. Dat motiveert!

In dit artikel geeft uitgever Jan Jaap Bijlsma tips en suggesties om kinderen positieve leeservaringen op te laten doen. De theaterteksten, die worden genoemd in het artikel, kun je ook uitproberen met onderstaande proefles van Lijn 3 of met de proeflessen van de methode Karakter (voortgezet technisch lezen).

Lijn 3 Theaterlezen

Artikel Een klas vol lettervreters

Dit artikel is een overname van www.malmberg.nl 

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.