Een initiatief van Malmberg

Digitale lesbrieven over het puberbrein

Hier nog een mooie aanvulling op de net afgesloten reeks Puberbrein.
Het Brain & Development Laboratory van de Universiteit Leiden lanceerde tijdens de Brain Awareness Week gratis digitale lesmodules over het puberende brein. Met deze lesbrieven kunnen docenten in het basis- en voortgezet onderwijs op een luchtige manier aandacht besteden aan de werking en ontwikkeling van het brein van hun leerlingen.

De lesbrieven bieden een compleet lesprogramma voor de disciplines biologie, maatschappijleer en filosofie/psychologie. Er zijn lesbrieven ontwikkeld voor de niveaus: basisschool bovenbouw, vmbo, havo/vwo onderbouw en havo/vwo bovenbouw. Het doel is leerlingen ervan bewust te maken dat de hersenen van belang zijn bij alles wat ze denken en doen. De lesbrieven bevatten achtergrondinformatie, klassikale vragen, denkoefeningen, opdrachten en illustrerende afbeeldingen en filmfragmenten.

Het Brain & Development Laboratory van de Universiteit Leiden doet onderzoek naar de relatie tussen de hersen- en cognitieve ontwikkeling van kinderen en jongeren. De lesbrieven zijn gemaakt in samenwerking met YoungWorks, het bureau voor jongerencommunicatie. In 2010 ontwikkelden het Brain & Development Laboratory en YoungWorks samen de site www.kijkinjebrein.nl, die zich richt op jongeren. De lesbrieven voor docenten zijn vanaf begin maart te downloaden op docenten.kijkinjebrein.nl.

© YoungWorks

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

2 Responses

  1. Brain & Development Laboratory van de Universiteit Leiden. Jullie spelen goed in op een groeiende behoefte. Het is temeer goed, omdat voorkomen wordt dat het cognitieve domein geïnfecteerd wordt met halve waarheden. Het doet me goed dat juist Leiden dit initiatief heeft genomen, al was het alleen maar omdat mijn wetenschappelijke wortels ook in Leiden liggen.

  2. Brain & Development Laboratory van de Universiteit Leiden. Jullie spelen goed in op een groeiende behoefte. Het is temeer goed, omdat voorkomen wordt dat het cognitieve domein geïnfecteerd wordt met halve waarheden. Het doet me goed dat juist Leiden dit initiatief heeft genomen, al was het alleen maar omdat mijn wetenschappelijke wortels ook in Leiden liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.