Een initiatief van Malmberg

Dag van de Literatuur LOKAAL: vanaf 15 maart

De Dag van de Literatuur is een tweejaarlijks literatuurfestival voor havo/vwo-leerlingen in de bovenbouw. Een groot aantal prominente en opkomende auteurs uit het Nederlands taalgebied is aanwezig. Het festival wordt sinds 1989 georganiseerd door Passionate Bulkboek, een van onze partners, en is uitgegroeid tot één van de belangrijkste literaire evenementen in Nederland. Doen jullie mee?

Auteurs met een missie

Bekijk de indrukwekkende lijst met auteurs die zich hebben verbonden met deze dag. Alex Boogers, Nelleke Noordervliet, Ellen Deckwitz, Adriaan van Dis, Manon Uphoff, Ozcan Akyol, Herman Brusselmans, Tommy Wieringa, Maon Bouzamour en vele anderen doen mee. In wisselende samenstellingen gaan ze – virtueel of in levenden lijve – op pad om van jongeren lezers te maken.

Zo kun je meedoen

De zeventiende editie wordt bijzonder, want de Dag van de Literatuur gaat vanaf 15 maart naar de scholen toe. Telkens met een aantal auteurs en artiesten, onder leiding van een presentator. Dan zijn er nog twee opties: een live talkshow via Teams en een vooraf opgenomen programma met schrijversgesprekken, om naar wens in te plannen in het rooster. Dit alles steeds met een reeks van 11 creatieve webinars. Bij alle onderdelen zijn lesbrieven verkrijgbaar. Wil je als school meedoen? Lees meer over het programma en meld je aan voor de Dag van de literatuur.

Jongeren interesseren in literatuur

Passionate Bulkboek is, behalve voor de Dag van de Literatuur, ook verantwoordelijk voor de educatieve programma’s De Inktaap, De Jonge Jury, Dag van het Literatuuronderwijs, Pabo Leest!, Er Was Eens, Kort Rotterdams en de Anna Blaman Prijs. Op de vrijetijdsmarkt organiseert Passionate Bulkboek het Geen Daden Maar Woorden Festival en Write Now!

Al deze activiteiten hebben tot doel om jongeren te interesseren voor cultuur in het algemeen en literatuur en schrijven in het bijzonder. Passionate Bulkboek biedt educatieve programma’s aan voor vmbo, havo, vwo en mbo om lezen te bevorderen. De activiteiten sluiten aan op de lesmethoden en op de belevingswereld van leerlingen.

Lessuggesties

Wil je ook aandacht besteden aan literatuur in de klas? Bekijk de sneak preview op YouTube. Of gebruik alvast een aantal lessuggesties.

Heb je al eens meegedaan met de Dag van de Literatuur? Heb je zelf ideeën om je extra aandacht aan literatuur in je les te besteden? Deel je ervaringen met ons via het reactieformulier.

Welkom! Hier kan je discussiëren over het onderwijsnieuws, tips uitwisselen, vragen stellen en inhoudelijk bijdragen aan artikelen. Reacties die niet in overeenstemming zijn met onze richtlijnen worden geweigerd. Het kan even duren voordat jouw reactie zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.