Een initiatief van Malmberg

5x favoriete onderwijsbloggers

Favoriete onderwijsbloggers

Op OVM publiceren we dagelijks over het onderwijs, maar we zijn natuurlijk lang niet de enige. Sterker nog: we laten ons maar wat vaak inspireren door bloggende collega’s uit heel het land. Daarom zetten we onze 5 favoriete onderwijsbloggers van Hollandse bodem voor je op een rij.

Juf Sanne (po)

Juf Sanne bestaat al sinds 2002 en is echt een begrip. Sanne Ramakers startte haar blog om haar eigen lesideeën te delen met andere leerkrachten. Inmiddels heeft haar site duizenden bezoekers per dag. Juf Sanne maakt alle lesideeën, knutselactiviteiten en werkbladen zelf.

Meester Klaas (po)

Meester Klaas is eigenlijk geen blogger, maar een ex-leerkracht die zich volledig heeft toegelegd op het oefenen van spelling. Inmiddels heeft hij een betaalde webapplicatie én een app ontwikkeld. Op zijn site is ook nog veel gratis te oefenen, dus neem gauw eens een kijkje.

Meneer Katerbarg (vo)

Meneer Katerbarg wil de examenvoorbereiding voor economie leuker maken. Een deel van zijn site lijkt bestemd te zijn voor zijn eigen leerlingen, maar iedere leerling kan zijn voordeel doen met De Eco Show. In korte, grappige filmpjes worden economische begrippen uitgelegd.

Meester Sander (po)

Sander Gordijn is leraar en ict-coördinator. Hij is gespecialiseerd in kleuters en ict in de klas. Op zijn site vind je vooral heel veel tips over apps en gebruik van ict in het onderwijs.

Meester Gijs (vo)

Meester Gijs geeft Engels in het voortgezet onderwijs. Op zijn blog vind je veel verwijzingen naar externe sites om uitleg over het Engels en om te oefenen. Er is nu ook een betaalde versie met de MeesterGijs Quiz.

Wie zijn jouw favoriete bloggende leerkrachten en docenten? Deel je tips via onderstaand reactieformulier en wij vullen het artikel aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Advertentie

Volg OvM

0 K
volgers
0 K
volgers
0 K
likes
0 K
volgers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Onderwijs van Morgen. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van onderwijs ontwikkelingen, trends en tips.