Specials Onderwijstips Onderwijstips september 2012

Onderwijstips september 2012
O

De start van het nieuwe schooljaar betekent ook het begin van allerlei activiteiten op het gebied van onderwijs. Onderwijsvanmorgen.nl selecteert maandelijks de cursussen, congressen, boeken en andere evenementen die voor u als docent in het voortgezet onderwijs de moeite waard kunnen zijn.

 


25/26 september: Het Nationaal VMBO Congres 2012
Het tweedaagse programma van Het Nationaal VMBO Congres bestaat uit een strategiedag en een implementatiedag. Op de strategiedag worden, aan de hand van verschillende keynotes, actuele thema’s in het vmbo besproken. De tweede dag staat vooral in het teken van workshops waar u als docent aan de slag kunt met thema’s als: actualiteiten en trends in het vmbo, mogelijkheden en uitdagingen voor passend onderwijs in de klas, de invloed van generatieverschillen bij leraren en leerlingen en sociale media strategie.

27 september: TEDxAmsterdam Education
Op 27 september is het dan eindelijk zo ver. Dan vindt de eerste editie van TEDxAmsterdam Education plaats. Het thema is ‘Connected Worlds’: onderwijs dat verder rijkt dan alleen het klaslokaal, de docent en examens. Op deze dag zal een leven lang leren centraal staan. Met onder anderen talks van Lodewijk Asscher, Matthijs Leendertse en Melanie Burnett. Tickets voor dit event zijn niet te koop. Deelnemers worden na aanmelding geselecteerd op basis van hun motivatie.

 

Leestip: Werkvormenboek voor het puberbrein / Energize IV
Dit is typisch zo’n boek dat je om de zoveel tijd gewoon weer uit de kast haalt. Het bevat meer dan zestig didactische werkvormen die u gemakkelijk toe kunt passen in de les. De werkvormen zijn onderverdeeld in negen categorieën, waaronder samenwerken, plannen, analyseren en reflecteren. Een verrassende verzameling ideeën waar u als docent uw eigen creativiteit in kwijt kunt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...

5x leuke taalspelletjes

Actief en spelenderwijs met taal bezig zijn draagt bij aan de motivatie van leerlingen om te leren. Het loont dan ook om naast de...