Een initiatief van Malmberg

Sintactiviteiten

In het Sinterklaasjournaal van 2011 speelt de wind een belangrijke rol. 

Sint in de wind
In het Sinterklaasjournaal van 2011 speelt de wind een belangrijke rol. De taalactiviteit ‘Sint in de wind’ sluit aan bij het thema van het Sinterklaasjournaal, maar ook bij thema Het weer van Kleuterplein. De rijmwoorden zijn (vanaf het 3e couplet) gekozen uit de basiswoordenlijst, aangevuld met enkele uitbreidingswoorden en het woord ‘smart’

Kleuterplein Sint in de wind Groep 1-2 leerlingversie
Kleuterplein Sint in de wind Groep 1-2 leerkrachtversie

Raai zet zijn laars
Bij deze extra activiteit leest de leerkracht eerst een versje voor. Aan de hand daarvan zoeken de kinderen op het werkblad de laarzen van Raai. Ook bekijken ze de kleuren van zijn sjaal. Als de kinderen de laarzen van Raai dezelfde kleuren geven als zijn sjaal, kan Raai zijn laars zetten voor Sinterklaas.

Kleuterplein Raai zet zijn laars Groep 1-2

Sinterklaas knutsel voor groep 2
Voor deze Sinterklaasknutsel kunt u als basis de keuzeactiviteit Storm op zee gebruiken. Deze vindt u in het themakatern Het weer (map De seizoenen), op pagina 40 en 41. Na het vouwen van de boot vertelt u het verhaal van de woeste zee. Sinterklaas is goed aangekomen maar de boot is aan de voor- en achterkant een klein beetje beschadigd. De opdracht is om Sinterklaas weer compleet te maken.

Kleuterplein Sinterklaasknutsel Groep 2

 

Nieuwste lessuggesties

Nieuwste extra materialen

Uit het archief van Mijn Malmberg